Din oras

O firma din Cehia amana furnizarea echipamentelor pentru depozitul ecologic de deseuri

O soietate din Cehia amana achizitionarea echipamentelor pentru colectarea deseurilor, in cadrul proiectului “Centru Integrat de Management al Deseurilor”. Consiliul Judetean Cluj a descalificat societatea Elkoplast pe motiv ca nu a depus o scrisoare de garantie conforma, iar aceasta a contestat decizia la CNSC.

Licitatia pentru contractul de furnizare a echipamentelor pentru colectarea deseurilor a fost suspendata de Consiliul National de Soluionare a Contestatiilor, deoarece una dintre societatile participante a depus o contestatie. Valoarea estimata a contractului este de 14,7 milioane de lei, fara TVA.

Societatea Elkoplast din Cehia a fost scoasa de la licitatie, pe motiv ca nu si-a constituit garantia. Decizia Consiliului Judetean Cluj a fost contestata de catre societate, iar CNSC a dispus suspendarea procedurii de achizitie pana la solutionarea contestatiei depusa de Elkoplast.

Reprezentantii firmei din Cehia considera ca au fost scosi de la licitatie in mod “abuziv si nelegal”.

“Autoritatea contractanta a considerat, in mod abuziv si nelegal, ca scrisoarea noastra de garantie nu indeplineste conditiile impuse. Respingerea ofertei nu este, din punctul nostru de vedere, motivata, respectiv autoritatea contractanta nu precizeaza ce anume lipseste din continutul scrisorii de garantie bancara pe care noi am depus-o in cadrul ofertei”, se arata in contestatia depusa de Elkoplast.

In contestatie se mai arata ca scrisoarea de garantie a fost emisa de o banca din Cehia si este conforma cu reglementarile in vigoare.

Contractul consta in furnizarea echipamentelor pentru colectarea deseurilor la noul centru de colectare din comuna Feleacu. Este vorba de recipienti de colectare a deseurilor reciclabile, unitati de compostare si containere metalice.

Depozitul ecologic de deseuri din Feleacu ar fi trebuit sa intre in functiune la inceputul anului viitor, insa din cauza mai multor amanari ale lucrarilor, termeul a fost decalat pana in vara anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *