In vizor

O firma ajunsa in vizorul ANI are toate sansele sa traseze marcajele rutiere la Cluj pentru sute de mii de euro

Cinci agenti economici, printre care se numara si RADP Cluj, au depus oferte financiare pentru contractul estimat la 5,4 milioane de lei si care se refera la trasarea marcajelor rutiere din oras, pentru urmatorii doi ani. Pentru toate cele trei loturi, cele mai bune oferte financiare au fost depuse de o firma din Bucuresti, SC Anduna Servimob SRL, care a intrat anul trecut in atentia ANI pentru un contract de 6 milioane de euro, anulat de CNADNR pentru ca ar fi fost obtinut ilegal.

Primaria Cluj-Napoca a deschis, ieri, ofertele depuse pentru acordul-cadru cu o durata de doi ani, care se refera la trasarea marcajelor rutiere in oras. Valoarea estimata pentru cele trei loturi este de 5,4 milioane de lei.

Pentru lotul 1 – Marcaje cu vopsea si microbile – Primaria a estimat costuri de 1.397.061 lei fara TVA. Pentru acest lot, si-au depus oferte cinci agenti economici: SC Anduna Servimob SRL, SC Flormar Prod SRL, SC Teotrans Consulting , SC Constructii Rutiere Cluj si RADP Cluj. La acest lot, cea mai avantajoasa oferta financiara – 1,19 milioane de lei – apartine SC Anduna Servimob SRL, o firma din Bucuresti care a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 18,4 milioane de lei.

Regia Autonoma a Domeniului Public a avut, pentru acest lot, o oferta financiara de 1.270.000 de lei.

Lotul 2 -Marcaje cu produse speciale, a fost estimate la 3.465.130,5 lei fara TVA. Si in acest caz, cea mai avantajoasa oferta financiara apartine firmei din Bucuresti, SC Anduna Servimob SRL, de 2,3 milioane de lei.

Pentru lotul 3 -Stergere marcaje prin frezare– , evaluat la 549.419,2 lei fara TVA, cea mai buna oferta financiara, de 306.000 de lei, a apartinut, la fel, firmei bucurestene.

La toate loturile, RADP-ul primariei a avut ofertele cele mai mari din punct de vedere financiar.

Numele firmei din Bucuresti care are toate sansele sa castige aceasta licitatie, SC Anduna Servimob SRL, este mentionat de presa nationala in mai multe scandaluri. Spre exemplu, anul trecut numele firmei a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate, dupa ce aceasta a castigat un contract de peste 6 milioane de euro cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in asociere cu SC Teo Trans Consulting.

Contractul de 6 milioane de euro, pentru lucrari de marcaje, a fost reziliat de CNADNR, dupa ce ANI s-a sesizat in acest caz. Motivul: cu doua saptamani inainte de declararea castigatorului, sef al directiei de achizitii publice cu finantare de la stat a fost numit Teodor Razvan Emil Teodorescu, fratele directorului firmei Teo Trans.

SC Anduna Servimob SRL deruleaza, la nivel national, mai multe contracte publice care se refera la marcajele rutiere. Firma este cea care a preluat vechea societate falimentara Plastidrum, cunoscuta in anii trecuti pentru ca a avut in exclusivitate dreptul, conferit de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR), de a „vopsi” toate drumurile nationale.

In ultimii doi ani marcajele rutiere cu vopsea au fost realizate de societatea clujeana Floromar Prod SRL. De asemenea, marcajele speciale au fost realizate de Loial Impex din Suceava in baza acordului cadru incheiat la valoarea maximala de aproape 3,3 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *