Din oras

Clujencele vand orice pentru a sustine o cauza caritabila

Scris de 486

Haine purtate, parfumuri incepute, prajituri facute in casa, bijuterii hand-made, fotografii in parc, magneti de frigider si gemuri – toate acestea se vand la Cluj pentru cauze caritabile. Vanzarea de lucruri folosite sau bunatati facute in casa a devenit o adevarata moda printre ardelence, care incearca in acest fel sa faca bani pentru a sustine cauze si cazuri caritabile.

Se intampla chiar acum, cand sute de clujence isi insira, pe pagina de Facebook creata pentru Matias, lucrurile spre vanzare. Pentru ca baietelul de doi ani care nu aude sa poata strange banii de operatie, ele vand posete, buchete de lavanda, bluze, aparate de masurat tensiunea, rochite, lumanari, torturi si multe altele. Unele se ofera sa faca machiaje profesionale, altele sedinte de yumeiho sau terapie bowen, craniosacrala si prananadi.

Iar lucrurile arata destul de bine pentru micutul Matias. Banii de care are atat de multa nevoie pentru a efectua operatia care il va ajuta sa auda incep sa se stranga incet, dar sigur. Dar el nu e singurul caz pentru care clujencele s-au mobilizat exemplar. In luna mai, Ramona Rus, o tanara din oras, avea nevoie de 55.000 de euro pentru o operatie (rezectie de vena cava inferioara si inlocuirea ei cu o proteza din goretex) in Germania.

Atunci, femeile au fost atat de persuasive incat au convins intreaga echipa a CFR 1907 Cluj sa semneze tricouri, cupe, trofee si carti. Toate acestea au fost licitate, iar banii donati Ramonei. Si atunci s-au vandut haine, cafele, jucarii sau orice alte obiecte din casa sau curte. Targul caritabil s-a numit “Dam ce avem pentru Ramona”.

Ce-au avut, au vandut si pentru Mihaita, baietelul care la varsta de 3 ani a fost diagnosticat cu o boala extrem de agresiva, rara si mortala: pseudo-obstructie intestinala cronica. Cu interventia clujencelor care au vandut tot ce au avut si putut, parintii baietelului au reusit sa stranga 53.000 de euro.

Pentru oameni si animale

Targusorul de Casa in Scop Caritabil e pagina de Facebook pe care se vand, in mod constant, haine si accesorii. Dar banii stransi se folosesc pentru un alt fel de cauza nobila: salvarea si ingrijirea animalelor fara stapan.

“Obiectele prezentate pe aceasta pagina sunt donate de noi toti, obiecte intr-o foarte buna conditie de folosinta, dar oferite la un pret modic. Oricine poate dona obiecte de orice natura pentru Targusor, pentru a contribui la continuitatea sa”, spun administratorii paginii.

Ei au o singura misiune: sa salveze animalele fara stapan.

sursa foto: Transilvania Reporter, Facebook, Corina FarczadiULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE