Din oras

Clujencele vand orice pentru a sustine o cauza caritabila

Haine purtate, parfumuri incepute, prajituri facute in casa, bijuterii hand-made, fotografii in parc, magneti de frigider si gemuri – toate acestea se vand la Cluj pentru cauze caritabile. Vanzarea de lucruri folosite sau bunatati facute in casa a devenit o adevarata moda printre ardelence, care incearca in acest fel sa faca bani pentru a sustine cauze si cazuri caritabile.

Se intampla chiar acum, cand sute de clujence isi insira, pe pagina de Facebook creata pentru Matias, lucrurile spre vanzare. Pentru ca baietelul de doi ani care nu aude sa poata strange banii de operatie, ele vand posete, buchete de lavanda, bluze, aparate de masurat tensiunea, rochite, lumanari, torturi si multe altele. Unele se ofera sa faca machiaje profesionale, altele sedinte de yumeiho sau terapie bowen, craniosacrala si prananadi.

Iar lucrurile arata destul de bine pentru micutul Matias. Banii de care are atat de multa nevoie pentru a efectua operatia care il va ajuta sa auda incep sa se stranga incet, dar sigur. Dar el nu e singurul caz pentru care clujencele s-au mobilizat exemplar. In luna mai, Ramona Rus, o tanara din oras, avea nevoie de 55.000 de euro pentru o operatie (rezectie de vena cava inferioara si inlocuirea ei cu o proteza din goretex) in Germania.

Atunci, femeile au fost atat de persuasive incat au convins intreaga echipa a CFR 1907 Cluj sa semneze tricouri, cupe, trofee si carti. Toate acestea au fost licitate, iar banii donati Ramonei. Si atunci s-au vandut haine, cafele, jucarii sau orice alte obiecte din casa sau curte. Targul caritabil s-a numit “Dam ce avem pentru Ramona”.

Ce-au avut, au vandut si pentru Mihaita, baietelul care la varsta de 3 ani a fost diagnosticat cu o boala extrem de agresiva, rara si mortala: pseudo-obstructie intestinala cronica. Cu interventia clujencelor care au vandut tot ce au avut si putut, parintii baietelului au reusit sa stranga 53.000 de euro.

Pentru oameni si animale

Targusorul de Casa in Scop Caritabil e pagina de Facebook pe care se vand, in mod constant, haine si accesorii. Dar banii stransi se folosesc pentru un alt fel de cauza nobila: salvarea si ingrijirea animalelor fara stapan.

„Obiectele prezentate pe aceasta pagina sunt donate de noi toti, obiecte intr-o foarte buna conditie de folosinta, dar oferite la un pret modic. Oricine poate dona obiecte de orice natura pentru Targusor, pentru a contribui la continuitatea sa”, spun administratorii paginii.

Ei au o singura misiune: sa salveze animalele fara stapan.

sursa foto: Transilvania Reporter, Facebook, Corina Farczadi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *