Justitie

O femeie din Ilfov și complicele ei, depistați de Biroul de Investigații Criminale după mai multe ȚEPE cu cabane de închiriat. Procurorul de caz a cerut arest preventiv

În ultimele două luni s-au înregistrat mai multe plângeri penale referitoare la scheme de înșelăciune prin închirierea fictivă a unor cabane în zonele de munte din județ. Un clujean și o bucureșteancă au fost depistați zilele acestea de către specialiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale și prezentați în fața instanței cu referat de arest preventiv. 

STĂNIŞOR ANDRADA ELENA, domiciliată în Ilfov, este cercetată acum, în arest la domiciliu, sub aspectul infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată (4 acte materiale). La rândul său CIUCULESCU IONUŢ RĂZVAN, complicele în schmea cu închirierea fictivă își așteaptă în cursul zilei de mâine decizia pe propunerea de arest preventiv. 

Stănișor și Ciuculescu au țepuit 10 persoane, obținând în total peste 4.500 de euro din închirerea fictivă a trei cabane: una în comuna Gilău(județul Cluj), una în Părăieni(județul Hunedoara) și una în comuna Horea(județul Alba, la granița cu comuna Beliș). 

Citește și: ȚEAPĂ de REVELION: Mai mulți tineri au fost păcăliți să dea un avans de 2000 de lei pentru o CABANĂ din județul CLUJ care NU există

„Se efectuează cercetări faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, în formă continuată, prev. de art. 244 alin.(1) și (2) C. pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi uz de fals, în formă continuată, prevăzut de art. 323 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., reţinându-se în fapt că primul inculpat, în stare de recidivă, în perioada septembrie – decembrie 2020, folosindu-se de o carte de identitate falsă (în șase cazuri), împreunǎ cu al doilea inculpat (în cazul a patru persoane vǎtǎmate) şi un alt inculpat au indus în eroare zece persoane vătămate prin aceea că le prezentau acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă că pentru perioada 31.12.2020-03.01.2021 și în schimbul a diferite sume de bani, le vor închiria, în calitate de proprietari o cabană situată  în localitatea Gilău, județul Cluj, în satul Giurgiuț, com. Horea, jud. Alba sau în comuna Părăieni, județul Hunedoara, context în care le-au determinat pe persoanele vătămate să remită cu titlu de avans sume cuprinse între 1950 lei și 3000 lei, cauzând în acest mod un prejudiciu total de 22 000 lei, iar al doilea inculpat în perioada octombrie-decembrie 2020, folosindu-se de o carte de identitate falsă, împreunǎ cu primul inculpat şi un alt inculpat, au indus în eroare patru personae vătămate prin aceea că le prezentau acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă că pentru perioada 31.12.2020-03.01.2021 și în schimbul a diferite sume de bani, le vor închiria, în calitate de proprietari o cabană situată  în satul Giurgiuț, com. Horea, jud. Alba, context în care le-au determinat pe persoanele vătămate să remită cu titlu de avans sume cuprinse între 1950 lei și 2250 lei. Identificarea autorilor a fost realizată în urma unor activităţi complexe desfăşurate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei mun. Cluj-Napoca – Biroul de Investigaţii Criminale, sub directa coordonare a procurorului de caz. 

Fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”,  explică procurorul Ionel Ududec din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. 

Cei doi riscă pedepse cu închisoarea de la unu la 5 ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *