Pentru prima dată de când a preluat noul mandat de primar, chiar și după ce a anunțat în linii mari direcția de dezvoltare a Clujului în prima ședință de Consiliu local, Emil Boc a vorbit deschis despre termenele reale în care vor fi realizate marile proiecte de infrastructură ale Clujului: de la centura metropolitană la metrou ori spitalul regional. „Eu sînt pus aici, în primul rând, să nu las să scape lucrurile de sub control în materie de ce înseamnă trai la Cluj!”, a conchis primarul Emil Boc, oferind asigurări că direcția de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca este una corectă. Când vor putea folosi clujenii Centura Metropolitană? Ori când vor începe lucrările la metroul din Cluj? Când se vor putea trata pacienții din regiunea de N-V a țării în spitalul regional din Cluj?
Edilul Emil Boc a arătat care este direcția de dezvoltare a Clujului în materie de calitate a vieții pentru următorul deceniu.
„Eu sper să avem conectarea Clujului la autostradă (Autostrada Transilvania) finalizată anul viitor.
Spitalul Regional de Urgență, care are termen de finalizare 2025-2026, să fie într-un stadiu mare de finalizare.
Să începem lucrările la Metrou în perioada următoare, nu anul acesta, da’ în anii următori să începem lucrările la metrou, pentru că prima dată trebuie organizată licitația.
Centura Metropolitană poate fi gata până în anul 2025, dacă toate lucrurile se asigură cu finanțarea de la București și finanțarea europeană pe care o avem.
Sînt proiectele Clujului pentru următorii 5-10 ani, dar care vor schimba din temelii acest oraș, în sensul bun și-i vor da viitor, în primul rând prin calitatea vieții.
Iar eu sînt pus aici, în primul rând, să nu las să scape lucrurile de sub control în materie de ce înseamnă trai la Cluj!
Adică să nu compromitem ceea ce avem.
Și, dimpotrivă, să contruim temeinic, cum facem cu cartierul Sopor, un nou cartier cu 260 de ha, dar cu școli, cu grădinițe, cu parc, cu centru de cartier, cu bulevarde de 18 m, de la început, nu să așteptăm să construiască, iar după aceea să ne mirăm că nu avem aceste spații”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unui interviu.
În continuare, clujenii sunt încredințați că termenele anunțate de primarul Emil Boc vor fi respectate în concordanță cu modul în care au fost deja obișnuiți să beneficieze de proiectele inaugurate de Emil Boc: de la plantarea de arbori la popularea lacului din cartierul Gheorgheni cu pești și până la inaugurarea unor străzi, ori a unor puncte gospodărești de colectare a gunoaielor.
BONUS!!!
Clujul va avea… în acest an
„Pot să vă spun că vom finaliza baza sportivă La Terenuri, da?, vom finaliza.
Vom finaliza Pădurea Clujenilor sau Parcul Clujenilor de 21 ha.
Extinderea Parcului Rozelor.
Modernizarea liceelor.
Reabilitarea Turnului Pompierilor.
Reabilitarea termică a 23 de blocuri cu 897 de apartamente.
Care se vor finaliza anul acesta, ca să vă dau lucrurile concrete!
Restul sînt în etape, pe anii următori”, a mai dezvăluit Emil Boc.
Trai la Cluj!