Sanatate

O femeie de 87 de ani a fost salvată de medicii din Cluj în urma unei proceduri realizate în premieră în România

Deoarece o operație pe crod deschis ar fi fost prea riscantă la vârsta ei, medicii de la Spitalul de Cardiologie din Cluj au reușit să îi salveze viața fără a apela la bisturiu, informează observatornews.ro.

Procedura seamănă foarte mult cu cea a montării unui stent. Doar că în loc de stent, este implantat un dispozitiv în formă de clips.

Dr. Camelia Nandrean, medic specialist cardiolog: Cele două foiţe ale valvei mitrale sunt aduse împreună, sunt prinse împreună cu o agrafă şi astfel gradul de insuficienţă este mult, mult redus.

Intervenţia durează două ore. Costă peste 10.000 de euro, dar este unica șansă pentru pacienții mai în vârstă, în cazul cărora operațiile cu bisturiul pe cord deschis sunt riscante.

Fiica pacientei: Mama mea a fost săptămâni în spital, edem după edem, cu proceduri, cu investigaţii, cu un morman de medicamente, toate aceste cheltuieli care se acumulează în timp. La un moment dat este mai ieftin, părerea mea, să intervii şi să faci aceste proceduri care nu reprezintă risc pentru viaţă.

Recuperarea este rapidă. Durează doar câteva zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *