Eveniment

O dronă militară americană de atac Reaper s-a prăbușit în Cluj

Scris de 781

O dronă militară americană de luptă model MQ9 Reaper, aflată în misiune de antrenament, s-a prăbușit joi, 14 iulie, în apropiere de Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

O dronă aparţinând Forţelor Aeriene ale SUA s-a prăbuşit joi, în jurul ore 14:15, la trei kilometri sud de Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzi.

Drona de tip MQ-9 Reaper s-a prăbuşit în timp ce se întorcea către bază, nefiind înregistrate victime.

Incidentul a fost confirmat şi de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, la Digi 24. El a menţionat că drona participa la un exerciţiu de antrenament şi era manevrată de militari americani.

”Reaperul este una dintre cele mai performante drone și se folosește într-adevăr pentru misiuni de supraveghere (…) A căzut pe câmp într-o zonă nelocuită. Americanii sunt cei care fac prima analiză în acest moment. Suntem și noi în corespondență cu ei, îi sprijinim dacă avem cum ce. A existat și o poveste. Ne antrenăm împreună și noi, și americanii cu aceste drone.

Nu ne dăm seama ce cauză a fost, de foarte multe ori însă vorbim de o combinație între o cauza tehnică și o cauza umană. Cu siguranță că o să primim informații de la comandamentul american și vom știi cu siguranță. Americanii sunt foarte transparenți când e vorba de astfel de incidente. Și noi suntem antrenați, ne antrenăm împreună cu trupele NATO în orice tip de armament. Era operată de americani”, a declarat Vasile Dîncu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 9 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE