Eveniment

O caricatură de protest împotriva blocurilor construite la marginea Pădurii Hoia. Amfitrionul ostilităților, fostul deputat Adrian Dohotaru – VIDEO

Protestul anunțat și promovat pe rețelele de socializare de către fostul deputat Adrian Dohotaru, împotriva proiectului imobiliar de la marginea Pădurii Hoia, a fost un fiasco total. Din imaginile de la fața locului se vede că nu s-au adunat mai mult de 30-40 de persoane, din care o parte erau polițiști locali și jurnaliști.

Protestul a avut loc astăzi între orele 11.00 – 13.00 deasupra Donath Park. Organizatorul i-a sfătuit cu câteva zile înainte pe protestatari să se împartă în mai multe grupuri dacă sunt mai mult de 100 de persoane. Dar nu a fost cazul, după cum se observă.

„Cerem stoparea șantierelor de sub Pădurea Hoia! Vrem protejarea Pădurii Hoia și a pășunilor dimprejurul ei. Vrem planificare urbanistică, nu haos imobiliar. Vrem bunuri verzi comune și câștiguri pe termen lung pentru toți, nu profit pe termen scurt pentru puțini.

Dacă suntem mai mulți de 100 de persoane din Cluj-Napoca, Florești și Baciu, ne împărțim în mai multe grupuri și păstrăm distanța socială. Vă recomandăm să veniți pe jos sau cu bicicletele, iar dacă veniți cu mașina să parcați la distanță de zona în care ne întâlnim. Puteți veni dinspre pădure, în plimbare de la Muzeul Etnografic, dar și dinspre strada Uliului sau strada Donath. Vă rugăm să respectați distanța socială și să purtați mască la manifestație”, scria în anunțul de pe Facebook.

Adrian Dohotaru nu s-a arătat însă la fel de interesat (chiar nu a fost deloc interesat) de alte proiecte imobiliare cu adevărat controversate, cum ar fi mega proiectul Elenei Udrea sau proiectul de pe Frunzișului din cauza căruia terenul o ia la vale.

Proiectul din Hoia este al omului de afaceri Vasile Salanță. Potrivit avocatei Loredana Pop, beneficiarul Vasile Salanță a achiziționat un teren în 2012, suprafață pe care era eliberat un PUZ ce permitea construirea de blocuri. Timp de opt ani, Salanță a obținut toate avizele necesare, iar, în septembrie 2020, a obținut cinci autorizații de construire.

Citește și:

Pseudo-scandalul Hoia. Poate vreti sa ascultati si punctul de vedere al dezvoltatorului, in afara de racnetele activistului civic ipocrit Adrian Dohotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *