De cartier

După aproape ZECE ANI de promisiuni neonorate, strada Privighetorii va vedea asfalt. Dar nu anul acesta!

Strada Privighetorii (fostă Dropiei) este subiectul unei adevărate telenovele. În urmă cu aproape zece ani, a fost inclusă în programul „Asfalt pentru 270 de străzi”, din perioada de primar a lui Emil Boc. Conform acelui demers, ar fi trebuit să fie asfaltată până în (ATENȚIE!) 2013. La final de 2021, abia au fost votați indicatorii tehnico-economici, ceea ce înseamnă că în cel mai bun caz lucrările încep în 2022 și se finalizează, tot în cel mai bun caz, în 2023.

În ședința de Consiliu Local de vineri, 5 noiembrie, a fost votat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru strada Privighetorii din cartierul Dâmbul Rotund. Valoarea lucrărilor este de aproape 1,2 milioane lei, iar durata de realizare a lucrărilor este de 7 luni (o lună proiectarea și 6 luni execuția lucrărilor).

„Amplasamentul investiției se află în zona nordică a municipiului Cluj-Napoca, în cartierul Dâmbul Rotund, situat în partea de nord-vest a municipiului. Originea străzii este reprezentată de continuitatea străzii Cucului, iar capătul acesteia este reprezentat de o fundătură. Strada Privighetorii se conectează cu rețeaua stradală din zonă prin strada Cucului, dar face legătura și cu alte drumuri de acces care nu sunt modernizate. Modernizarea străzii Privighetorii va asigura legătura zonei rezidențiale de case cu centrul orașului. Prin modernizarea străzii se va asigura accesul la proprietățile riveranilor în condiții de siguranță și confort”, scrie în proiectul de hotărâre.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, va urma licitația pentru proiectare și execuție lucrări. Dacă nu vor exista contestații, lucrările ar putea începe anul viitor. Dacă luăm în calcul faptul că de obicei se lucrează lent la modernizarea străzilor, șansele ca locuitorii de pe strada Privighetorii să vadă asflat anul viitor sunt reduse.

Această stradă ar fi trebuit să fie modernizată până în 2013, conform planurilor Primăriei condusă de Emil Boc. Din cauză că promisiunile nu au fost respectate, cetățenii de pe Privighetorii au făcut și un site al străzii, în anul 2013, în care arătau starea extrem de proastă a drumului: noroi, gropi și lucrări de întreținere făcute de mântuială.

În 2013, Primăria le răspundea că o parte din stradă este privată și, ca atare, nu se pot face lucrări de modernizare.

Iată că a fost nevoie de opt ani pentru preluarea străzii în domeniul public și începerea demersurilor pentru modernizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *