Din oras

O asociatie din Cluj promoveaza strangerea de semnaturi impotriva casatoriei intre homosexuali

Asociatia Christiana, care apartine BOR si are la Cluj-Napoca mai multe centre sociale, indeamna oamenii sa semneze pentru interzicerea casatoriei intre homosexuali.  Ca parte a unei campanii nationale a Bisericii Ortodoxe Romane, membrii asociatiei sustin ca nu sunt de acord cu casatoria intre homosexuali din motive “religioase, dar si medicale si stiintifice”.

Un mesaj transmis de Asociatia Christiana din Cluj-Napoca indeamna oamenii sa semneze pentru modificarea Constitutiei Romaniei, care sa specifice faptul ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”. Cu alte cuvinte, ONG-ul strange semnaturi pentru interzicerea casatoriei intre homosexuali. 

Mesajul celor de la Asociatia Christiana, denumit “Campanie pentru modificarea Constitutiei Romaniei in sprijinul familiei” este urmatorul:

“La finalul lunii Noiembrie 2015, in Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea urmatoare:

„Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

In prezent, art. 48, alin. 1 mentioneaza ca „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”. Potrivit formularii actuale, familia se poate intemeia intre soti, fara a tine cont de sexul persoanelor respective. Pentru a putea fi depus in Parlamentul Romaniei, proiectul de lege are nevoie de sustinerea a 500.000 de cetateni, ale caror semnaturi au inceput deja sa fie stranse.Daca doriti sa va alaturati acestui demers, o puteti face inregistrandu-va si semnand pe listele sustinatorilor. Acestea se pot gasi in parohia de care apartineti sau in fiecare magazin bisericesc.Termenul limita pentru strangerea semnaturilor este Miercuri, 10 Februarie 2016. Pentru ca optiunea dumneavoastra sa fie considerata valida, se interzice inregistrarea si semnarea pe mai multe liste. In masura in care considerati aceasta campanie necesara, va adresam rugamintea de a trimite mai departe acest email”.

Ziar de Cluj i-a contactat pe reprezentantii ONG-ului crestin, care au aratat ca sustin aceasta campanile din convingeri personale, si nu pentru ca au fost indemnati de Biserica Ortodoxa Romana. 

“Este o initiativa proprie pe care o sustinem. Nu suntem de acord cu casatoria intre persoanele homosexuale, din motive religioase, dar si medicale si stiintifice”, a declarat Claudiu Precup, coordonatorul Centrului de Servicii Sociale “Sfantul Vasile cel Mare”, din cadrul asociatiei. 

Potrivit acestuia, in Cluj se strang semnaturi la biserici, la magazinele bisericesti, unde se vand obiecte, iar acestei campanii s-au alaturat si alte asociatii, printre care Fundatia Agape, asociatiile Oastea Domnului si Ecce Homo.

Intrebat care este motivul pentru care asociatia nu este de acord cu casatoria intre homosexuali, Claudiu Precup a subliniat ca ideea initiativei este de a opri casatoriile, manifestarile publice.

„In mediu privat, fiecare face ce vrea, nu ne bagam in mediul privat. Vrem sa oprim manifestarile publice, pentru toate consecintele negative care se nasc de aici. Va dau un exemplu, motive de ordin social: daca toata lumea ar asuma, sa zic, modul acesta de a fi, natiile ar disparea, e o chestiune practica, economica. Asta dincolo de partea de credinta.
In mod normal, de fiecare data cand se face o lege mai importanta, trebuie consultata opinia publica. Noi asta facem, atragem atentia opiniei publice despre o anumita intentie, si cei care doresc sa se manifeste intr-un fel se manifesta, semneaza, iar cei care nu, nu”.

Biserica Ortodoxa Romana duce o adevarata cruciada impotriva casatoriei dintre homosexuali, preotii strang semnaturi pentru revizuirea Constitutiei, in sensul in care in legea fundamentala sa scrie ca familia este formata din barbat si femeie. Patriarhul Daniel a indemnat personal credinciosii sa sustina efortul Bisericii de a rezista in faţa unor modele noi de familie. Demersul este sustinut de mai multe organizatii non-guvernamentale, unite sub numele de „Coalitia pentru Familie”, insa contestat de reprezentantii ONG-urilor care lupta pentru apararea drepturilor comunitatii LGBT.

Foto: timesnewroman.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *