Justitie

O adolescentă de 16 ani din comuna Fântânele și prietenul ei de 18 ani au profitat de drama familiei unei violoniste din Cluj pentru a face rost de bani

Doi tineri din comuna Fântânele, județul Suceava, au profitat de disperarea unei violoniste din Cluj, care nu-și găsea mama, și au reușit să obțină de la aceasta suma de 1.000 de lei, după ce au păcălit-o că ar ști unde se află femeia dispărută.

Adolescentă a văzut cazul la știri, astfel că s-a gândit să sune familia dispărutei spunând că mama violonistei Sanda Adriana Aranoyosi a fost răpită și că vrea 1.000 de lei pentru a o elibera.

În urma mediatizării dispariției cazului de către mass – media, cât și de către familie pe rețelele de socializare, Sanda Adriana Arnoyosi a fost contactată de către o tânără care i-a cerut o sumă de bani în schimbul informațiilor cu privire la locația în care este ținută cu forța mama ei. Astfel, suma de 1.000 de lei a ajuns în posesia țeparei din Fântânele.

În primă fază, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, cercetările fiind continuate cu sprijinul UTAI Cluj – Napoca și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj.

Cum femeia de 49 de ani, dată dispărută, s-a întors acasă, s-a stabilit că nu a fost victima unei presupuse infracțiuni de lipsire de libertate, încadrarea juridică a faptei fiind schimbată în înșelăciune.

În scurt timp s-a descoperit că autoarea este o minoră de 16 ani, din comuna Fântânele, județul Suceava. Polițiștii au găsit-o acasă și au dus-o la sediul poliției pentru audieri. Cu această ocazie, ea a declarat că a aflat de femeia dispărută, astfel că s-a gândit să o contacteze pe fiica acesteia pentru a o induce în eroare cu scopul de a obține diferite sume de bani.

O parte din banii obținuți ilegal de adolescentă au fost recuperați și înapoiați familiei.

Pe lângă fata din Fântânele, a mai fost audiat și prietenul ei, de 18 ani, din aceeași localitate, în acest caz fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *