Rautacisme

Numai la Cluj, Holograf si Ducu Bertzi costa 500.000 de lei! Cu binecuvantarea Bisericii

Inca ne miram cu cata dare de mana au propus consilierii locali si unii angajati ai Primariei ca un eveniment organizat de Asociatia Tinerilor Ortodocsi Cluj, al carui “cap de afis” este Ducu Bertzi, alaturi de Holograf, sa primeasca o finantare de 500.000 de lei din bani publici!

Da, ati citit bine! 500.000 de lei adica peste 110.000 de euro, cat jumatate din banii primiti de TIFF anul acesta din bani publici! Adica a treia cea mai mare finantare acordata de Primarie unui ONG in 2015!

Asociatia Tinerilor Ortodocsi Cluj va primi acesti bani pentru asa-zisul eveniment “Tinerii ortodocsi, impreuna pentru viitorul Europei”.
“Lacomia” fetelor bisericesti – spunem asta pentru ca in spatele asociatiei se afla Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului – ajunge pana acolo incat au cerut 1,2 milioane de lei pentru acest eveniment.

Iata cum este descris acesta, pe scurt, in cererea de finantare:

“Timp de 4 zile, vom organiza in orasul nostru un program complex cu numeroase manifestari culturale (vizitarea muzeelor si a obiectivelor culturale ale orasului, vernisarea de expozitii: foto, grafica, iconografie, sculptura), artistice (concert public de muzica usoara cu Holograf, de muzica folk cu Florin Sasarman si invitatii sai (Ducu Bertzi, Magda Puscas & Band), respectiv de muzica populara cu Ionut Fulea si invitatii sai), educative (Conferinta renumitului Parinte Rafail Noica -fiul marelui filosof roman Constantin Noica- si Arhimandritul Zaharia Zaharou din Anglia la Sala Polivalenta, dezbateri de grup, prezentari tematice diverse, workshop-uri tematice stradale), ecologice (vizite tematice in Gradina Botanica, activitati specifice: nature photo hunt, prezentari tematice, biodiversitate, conservarea ecosistemelor urbane, vizitarea a unor zone protejate din judetul Cluj, plantarea simbolica a unui arbore al tinerilor etc) si interactive (spectacol de muzica folk pentru tineri amatori, spectacol de teatru de tineret, dansuri populare ale ansamblurilor de tineret clujene, ateliere publice, procesiunea tineretii si altele)”.

Sursele noastre spun ca majoritatea celor din Comisia de analiza a dosarelor a propus, direct, o finantare de 500.000 de lei, fara sa clipeasca!

Anna Horvath, viceprimarul  Clujului, a girat aceasta alocare, mai ales ca este si presedintele comisiei. Propunerile de alocari bugetare au mai fost votate de  Ovidiu Campean si Filipas Cristofor, angajati ai Primariei, si consilierii locali Irimie Popa, Ligia Mihaiu si Ionica Pop. Singurul care s-a opus acestei alocari a fost consilierul local PNL Ioan Bildea.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *