In vizor

Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»

Turnul Pompierilor, Podul de sare Porțelanului și Baza sportivă La Terenuri sunt doar câteva proiecte cu termene de modernizare ce nu au fost respectate. La acestea autoritățile adaugă un nou proiect verde întârziat: modernizarea parcului din centrul Clujului.

OFICIAL Termenul pentru modernizarea Parcului Operei – Iunie 2022 – a fost modificat: încheierea lucrărilor este programată pentru «final 2022»

De ce ar fi o zonă verde-parc accesibilă clujenilor în plină vară, când poate fi modernizată iarna?

 Oficial, modernizarea parcului a început în 19 august 2021. 

Lucrările sunt realizate de Garden Center Grup Măgurele, județul Ilfov și trebuie finalizate în 10 luni.
Termen final de realizare: 19 iunie 2022.

Însă, potrivit datelor publicate de Primărie în aprilie 2022, lucrările ajunseseră la doar 47%.

CITEȘTE ȘI: À la Cluj – În decembrie anul trecut, modernizarea Parculului Operei era de 55%. În aprilie 2022, lucrările de reabilitare sunt de 47% + trei luni rămase până la termenul limită

Pe final de mai 2022, șantierul a avansat la 52%, înregistrând o înaintare de doar 5%.

Edilul Emil Boc a publicat recent „o scurtă sinteză a proiectelor majore desfășurate de municipalitate și în zona metropolitană”.

Potrivit noului calendar, termenul pentru încheierea lucrărilor de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare este „final 2022”.

În repetate rânduri, Ziar de Cluj a semnalat starea de degradare a acestei zone verzi din preajma Teatrului Național, precum și întârzierile din teren în modernizarea parcului.

CITEȘTE ȘI: Revitalizarea spațiilor verzi – piatra de încercare a autorităților clujene. Vor reuși?

Dacă un podeț, un turn sau un parc nu sunt modernizate potrivit calendarului asumat inițial de administrația Boc, iar clujenii sunt nevoiți să tot aștepte realizarea unor obiective relativ simple, de ce am crede că în cazul un proiecte precum centura metropolitană, a cartierului Sopor sau al metroului ar fi valabil vreun termen de încheiere al lucrărilor care să fie respectat?