Din oras

Nu numai lucrările au fost reluate la Turnul Pompierilor, ci și buda publică din zonă, care a ieșit din conservare cu un iz puternic de fecale

Scris de 774

În septembrie 2021, Primăria Cluj-Napoca a reziliat contractul de reabilitare al Turnului Pompierilor cu constructorul Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL, care realizase numai 70% din lucrări, cu multă lentoare și cu mare întârziere.

Contractul a fost semnat în 13 noiembrie 2018, iar termenul inițial de finalizare a lucrărilor era fixat pentru decembrie 2020.

În noiembrie 2021, 3 firme și subcontractanții lor au depus oferte în cadrul licitației de finalizare a lucrărilor nefinalizate de la Turnul Pompierilor. În luna decembrie a anului trecut, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat la radio câștigătorii: Decorint – leader; Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering – subcontractanți.

Efectuarea restului de 30%, rămas neterminat de prima firmă, va mai scoate de la buget încă circa 4 milioane de lei, iar șantierul urma a mai dura încă 8 luni. Într-o primă etapă, lucrările neterminate au fost conservate, „premergător perioadei de timp friguros”. „Premergător perioadei de timp friguros”, odată cu lucrările, au fost conservate și mizeriile de pe șantierul care a devenit, în timp, o ghenă de gunoi. La buda publică de lângă șantier, de pe strada Tipografiei, chiar și fecalele au fost conservate, prin acoperirea lor cu rumeguș.

În această primăvară, lucrările au fost reluate, de noua asociere de firme câștigătoare. Potrivit panoului de șantier, muncitorii s-au reapucat de treabă în 14 aprilie, urmând a finaliza lucrările în 14 noiembrie. Sperăm, anul acesta.

Nu numai lucrările au fost reluate la Turnul Pompierilor, ci și buda publică din zonă, care a ieșit din conservare cu un iz puternic de fecale. Pe porțiunea infectă a străzii Tipografiei, lipită de șantier, masca este obligatorie, pentru a îți diminua simțul olfactiv, dacă nu vrei să te infectezi cu virusul scârbei:

Din 13 noiembrie 2018, de când a fost semnat inițial contractul pentru acest șantier, până în 14 noiembrie 2022, când șantierul ar trebui să fie finalizat, sunt 4 ani de zile. Ani în care, în buricul târgului, a puțit și pute. Nu a „calitatea vieții”, ci a urină și fecale.ULTIMA ORĂ

 • Acum 57 mins General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 2 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 4 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 5 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 5 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 5 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 6 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 7 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 7 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 7 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 8 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 8 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 9 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
«Cade, dă-te, bă, că cade» Din oras

„Atenție! Cade tencuiala!”

«Cadeee, dă-te, bă, că cade»… tencuiala. Clădirea Palatului Administrativ al Județului Cluj, sediul Instituției Prefectului […]

Recomandările redacției
TOP CITITE