General

NU I-AU PĂCĂLIT, chiar i-au amendat: Acțiune a polițiștilor clujeni pe Autostrada A3

IPJ a anunțat rezultatele unei acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere ce a avut loc pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu, al A3.

„La data de 1 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A3 au desfășurat o acțiune pe tronsonul de autostradă A3 Câmpia Turzii – Nădășelu, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, una dintre cauzele principale generatoare de accidente rutiere.

În intervalul orar 14.00-17.00, au fost verificate 79 autovehicule, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere, 4 dintre acestea pentru depășirea vitezei maxime admise. De asemenea, a fost reținut un certificat de înmatriculare.

Exemplu:

1. Un conducător auto, în vârstă de 45 de ani, care a efectuat manevra de depășire a unui autosturism în zona de acțiune a indicatorului “depășirea interzisă” a fost sancționat cu amendă în valoare de 870 de lei, fiind dispusă și măsura suspendării dreptului acestuia de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.

2. Un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 32 de ani a fost înregistrat în timp ce rula cu viteza de 211 km/h. Conducătoarea auto a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.320 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fără drept de circulație.

3. Un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, a fost înregistrat cu viteza de 230 km/h. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valore de 1.305 lei. Totodată, s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru 120 de zile, fără drept de circulație”, a transmis IPJ Cluj.