Politica

DOTTORE Bode bagă vorbe despre cât de profesioniști trebuie să fie prefecții. Măcar cât autenticitatea doctoratului său

Prefecţii sunt primul răspuns al autorităţii când comunităţile se confruntă cu probleme, de aceea trebuie să fie profesionişti, pregătiţi şi implicaţi, a scris niște bla-bla-bla pe Facebook (poate chiar el), ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în mesajul său de Ziua Instituţiei Prefectului.

”În calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu şi de garanţi ai respectării legii şi a ordinii publice la nivel de judeţ, prefecţii sunt întotdeauna primul răspuns al autorităţii de stat atunci când comunităţile se confruntă cu probleme deosebite şi primii către care se îndreaptă speranţele şi aşteptările oamenilor. De aceea, este esenţial ca în aceste funcţii de demnitate publică să avem oameni profesionişti, pregătiţi şi implicaţi, cu o viziune bine definită asupra nevoilor actuale şi viitoare ale comunităţilor pe care cu onoare le deservesc şi le reprezintă. Doar aşa putem vorbi de o administraţie publică modernă şi performantă, capabilă să îmbrăţişeze concepte noi, să pună în aplicare angajamentele de ţară asumate şi să continue parcursul european al României de astăzi”, a scris Lucian Bode, duminică, pe Facebook.

Ca să nu existe discuții despre ”dedicare”, ”profesionism” și restul vorbelor goale aruncate în mediul virtual, cum e turcu-i și pistolul:toți prefecții numiți politic, despre ce profesionalism vorbim aici?