Rautacisme

Nu aduce mandatul ce aduce săptămâna parlamentară: deputatul USR Dohotaru lecturează asiduu în Parlament și e profund preocupat de viața animalelor sălbatice din circuri

Deputatul USR Adrian Dohotaru și-a început activitatea parlamentară în forță! Încurcate sunt căile Parlamentului și deputatul USR mai întâi a vrut să dărâme gardul! Mai apoi, și-a propus să se dușulească în biroul colegului său de breaslă și de partid, vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu.

Ca un adevărat parlamentar, preocupat de problemele reale ale celor care l-au trimis în forul legislativ, Adrian Dohotaru și-a continuat săptămâna aceasta activitatea prodigioasă prin noi inițiative. El a descoperit, ingenuu, biblioteca Parlamentului, fiind consecvent cu ceea ce și-a propus după alegeri: să își recupereze lecturile pierdute în perioada de campanie! Astfel, stimatul deputat USR, după cum chiar dânsul ne informează printr-o postare pe pagina sa de Facebook, a fost primul care și-a făcut legitimație la biblioteca Parlamentului, una foarte bine mobilată intelectual cu cărți pe care suntem convinși că Dohotaru le va epuiza, le va citi din scoarță în scoarță, exhaustiv, în cei patru ani de mandat, în urma cărora își va face o cultură generală demnă de invidiat:

„În Parlament, am fost printre primii care și-au făcut legitimație la bibliotecă. Am trecut și pe la librăria de la Senat și mi-am cumpărat Afacerea Edward Snowden, scrisă de jurnalistul (ex)The Guardian Glenn Greenwald, premiant Pulitzer. Mi-am asumat în programul meu să fiu un avertizor de integritate, mai ales că suntem în opoziție, și mă voi inspira și din jurnalismul de investigație. Mai important, am luat legătura cu Direcția studii și documentare legislativă pentru ca ideile emise în spațiul public și propunerile de politici publice pe care le vom face să fie atent fundamentate. În plus, cred că România trebuie să investească 1% în cercetare, mai ales aplicată, pentru a ieși din subdezvoltare.”

Ca un adevărat jurnalist, în ciuda faptului că dânsul este plătit ca deputat (dar, să nu ne mai încurcăm în detalii!), parlamentarul Dohotaru le promite prietenilor săi virtuali că o să facă și un scurt interviu cu doamnele de la biblioteca deputaților:

„O să fac un scurt interviu cu doamnele de la biblioteca deputaților. Are peste 50.000 de volume, cum ți-am zis, din zona studiilor juridice, sociale, politologie și istorie.”

Suntem siguri că doamnele vor fi încântate, la fel și cei care l-au trimis pe domnul Dohotaru în Parlament, nu pentru a face legi pentru a le îmbunătăți viața, ci pentru a se documenta pe diferite teme. 

O a doua inițiativă formidabilă, care trebuie neapărat punctată în activitatea parlamentară a acestei săptămâni a deputatului nostru clujean, vizează încetarea exploatării animalelor sălbatice în circuri:

„Suntem deja spre 15.000 de semnatari. Susțin o legislație clară în acest sens. Suntem 7 miliarde de oameni în lume, cu o masă combinată de 300 de milioane de tone. Animalele pe care le-am domesticit de-a lungul istoriei au 700 de milioane de tone. Toate animalele sălbatice care au supraviețuit Antropocenului au 100 de milioane de tone. Au mai rămas 80.000 de girafe în lume comparativ cu 1.5 miliarde vite. Sunt 200.000 de lupi comparativ cu 400 de milioane de câini domesticiți. Sunt 250.000 de maimuțe în contrast cu miliarde de oameni, iar tigrii în libertate sunt mai puțin de 4.000, mai mulți fiind captivi (date dintr-un bestseller academic de Yuval Noah Harari: Sapiens: A Brief History of Humankind). Am transformat pădurea într-un parc uman, am deșertificat viața de diversitatea ei, Celălalt uman și speciist e un Narcis obez în oglindă. Click, click, click! Ce se întâmplă cu tigrii nu e un caz particular și tragic, e plin război speciist. Exploatând natura distrugem corola de minuni a lumii. Mă tem pentru lumea în care va crește Matei. Citesc premianți ai premiului Nobel care ne spun clar să pregătim o nouă arcă. Gaia e sub asediu, dar trebuie să luptăm până la capăt, felicitări Csibi Magor pentru inițiativă!”, scrie deputatul Adrian Dohotaru pe pagina sa de Facebook. 

Trebuie scos în evidență faptul că Adrian Dohotaru (e drept, printr-un citat!) cuantifică oamenii prin masa lor corporală însumată, la fel și animalele, fiind bine cunoscut faptul că atât oamenii, cât și animalele, reprezintă bucăți de carne ce pot fi cântărite colectiv, la tonă. 

Trebuie însă să atragem atenția și asupra unei erori survenite în logica acestui parlamentar, afirmația că „sunt 250 000 de maimuțe în contrast cu miliarde de oameni” fiind parțial neadevărată, dacă o privim din perspectiva zicalei: „Omul se trage din maimuță, dar maimuța încă nu s-a tras din om!” Maimuțele, conform acestei zicale, au supraviețuit în mulți dintre oamenii care le-au domesticit, ajungând uneori să fie mai multe maimuțe în societate decât oameni în adevăratul sens al cuvântului! Pădurea a devenit astfel, într-adevăr, un parc uman, iar societatea umană o pădure într-un plin război speciist în care e greu să mai distingi om de maimuță, parlamentar de activist!

De frică să nu distrugem corola de minuni a Parlamentului, încheiem acest material în coadă de pește (sau de maimuță), cu o teamă formidabilă pentru lumea în care vor crește copiii noștri, pe care, cel mai probabil, îi va lua „Gaia”, în noua societate care va fi construită după chipul și asemănarea tinerei specii de politicieni.

Sau, mai bine să încheiem în dulcele stil parlamentar a la USR Cluj, cu confesiunea sinceră a lui Adrian Dohotaru de pe Facebook:

„Vă recomand cartea menționată în comentariu, de acolo sunt datele și comparațiile. Am descris contextul în care se întâmplă astfel de tragedii, nu mă mir că e greu de înghițit la cât de ignoranți am devenit ca specie.”

Foto Facebook Adrian Dohotaru, picsplug.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *