Din oras

Noul sef al IPJ Cluj: "Am avut controale aproape in fiecare zi in ultima perioada"

Noul sef al IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, a dat astazi primele declaratii de presa de la numirea sa in functie si de la scandalul care a zguduit Politia clujeana, o data cu demiterea adjunctului, comisarul-sef Cristian Pintea. Potrivit sefului IPJ Cluj, Pintea este in concediu in acest moment, fiind pus la dispozitia institutiei, pentru numirea intr-o alta functie.

Chestorul Tudor Grindean nu a dorit sa comenteze raportul Corpului de control al primului ministru cu privire la situatia constatata la IPJ Cluj. Raportul releva abuzuri facute de al doilea om in Politia clujeana, comisarul Pintea, fata de un subaltern de-al sau, agentul Sergiu Todea.

In urma publicarii raportului, adjunctul sefului IPJ Cluj a fost eliberat din functie.

“Nu pot sa comentez un raport al unui esalon superior. A fost comentat de catre cei care l-au intocmit. Intr-un fel sau altul, noi am raspuns tuturor intrebarilor pe care le-ati avut prin intermediul purtatorului de cuvant. Va spun sincer, am foarte, foarte mult de lucru. Suntem intr-o perioada de evaluare a situatiei, o sa ne stabilim prioritatile pentru perioada imediat urmatoare. Suntem interesati sa lucram la proiecte pentru ordinea si siguranta comunitatii, suntem interesati sa o sadim atat cat putem de bine, chiar daca in momentul de fata traversam o perioada nu foarte buna din punct de vedere al imaginii”, a declarat Grindean.

Intrebat daca este multumit de ce a gasit la IPJ Cluj, chestorul Grindean a raspuns:

“Nu pot sa spun ca nu sunt multumit. IPJ Cluj are oameni extraordinari. Cu o parte dintre ei am lucrat inainte. Sunt absolut convins ca cei care, in momentul de fata, formeaza o adevarata echipa, vor obtine rezultate foarte bune si vor raspunde si asteptarilor dumneavoastra”, a spus acesta.

Cat priveste controalele din ultima perioada desfasurate la IPJ Cluj, seful institutiei a comentat:

“Nu sunt eu cel care a dispus aceste controale. Sunt niste controale care au fost dispuse ca urmare a unor nereguli ce au fost semnalate. De cand am venit, am  aproape in fiecare zi controale, si de la IGPR, si de la Minister, si de la toate esaloanele superioare. Chiar in acest moment nu exista un control al IGPR la IPJ Cluj”

Chestorul Grindean a informat ca, in acest moment, comisarul-sef Cristian Pintea se afla in concediu, pana la inceputul lunii noiembrie, fiind pus la dispozitia IPJ Cluj. IGPR urmeaza sa il numeasca pe acesta intr-o alta functie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *