Din oras

Noul PUG a fost publicat. Mai e nevoie de avize ca sa intre in vigoare

Varianta finala a Planului Urbanistic General a fost publicata astazi pe site-ul Primariei Cluj-Napoca. Pentru a intra in vigoare mai e nevoie de un aviz, spun reprezentantii Primariei.

“Este ultima varianta, s-a mai publicat ceva in 5 noiembrie, s-au facut niste modificari, iar asta e varianta finala. Nu poate intra in Consiliu pentru a fi votat pana nu avem toate avizele. Asteptam avizul de la Autoritatea Aeronautica Romana”, a subliniat Mirela Ogrutan de la Biroul Mass-Media al Primariei.

La inceputul lunii acesteia primarul Emil Boc declara ca noul PUG va fi aprobat in acest an.

“S-a deblocat avizul de la Ministerul Agriculturii si mai trebuie sa vina avizul de la Autoritatea Aeronautica Romana. Pana la sfarsitul anului speram sa avem Planul Urbanistic General aprobat si de Consiliul Judetean”, a spus Boc.

Pentru a putea intra in Consiliul Local este nevoie de toate avizele, inclusiv de la Consiliului Judetean. Vechiul PUG, valabil 10 ani, a expirat in 2009. Valabilitatea acestuia a fost prelungita conform legii cu perioada maxima de 5 ani, termen care expira anul acesta. Practic mai sunt cateva saptamani pana cand Planul Urbanistic General care reglementeaza constructiile in oras este valabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *