Din oras

Noul parking de pe Primăverii, coșmar pentru locatarii blocurilor vecine. Ce nemulțumiri au oamenii și ce le promite Boc

În Mănăștur, pe strada Primăverii, colț cu Aleea Gârbău va fi construit un nou parking de cartier, cu 440 de locuri. 

Construirea unui nou parking de cartier în Mănăștur naște controverse, încă din faza de proiect. Clujenii care locuiesc în blocurile din vecinătatea viitorului parking spun că parkingul va fi o construcție uriașă, din cauza căreia nu vor mai avea lumină în apartamente. Emil Boc le promite că nu va face nimic fără să se consulte cu cetățenii. 

În timp ce unii clujeni plătesc bani grei pentru o locuință cu priveliște frumoasă și lumină multă, alți clujeni riscă să nu mai aibă soare deloc în apartamente din cauza unui nou parking de cartier care va fi ridicat pe strada Primăverii, colț cu Aleea Gârbău. Oamenii se tem că parkingul va fi o umbră cât un munte și îi cer primarului Emil Boc să facă ceva în această privință. 
“Rugămintea noastră a vecinilor, pentru că din câte am înteles, regimul de înălțime va depăși înălțimea blocului. Și vă dați seama că se obturează toată vederea și perspectiva noastră a locatarilor, pentru că și distanța este foarte apropiată de blocul respectiv. Va rog sa dispuneți proiectantului, să vină fața locului și să facă o dezbatere”, a declarat un cetățean în urmă cu câteva zile, în timpul dezbaterii privind bugetul local.

O altă locuitoare din cartierul Mănăștur întărește afirmațiile bărbatului care se teme că parking-ul le va crea probleme.
“Odată cu construirea parking-ului, eu voi fi foarte dezavantajată. Stau la etajul doi, și una din camere este spre parkingul construit, și alta spre parking-ul care ar putea fi construit. Deci eu nu o să văd lumina soarelui, decât din când în când”, a subliniat Dana Stegaru.

Conducerea Primăriei promite că îi cheamă pe cetățeni să dezbată această problemă. Ne întrebăm dacă proiectul va suferi modificări astfel în cât apartamentele să nu fie umbrite.
„Vă asigur, că toți cei care aveți parking-ul în zonă, veți fi invitați la Primărie în Ședința Comisiei de Urbanism, pentru a vi se prezenta proiectul, dar cu siguranță nu va fi demarat construcția, vă garantez 100%, până nu se face o dezbatere. Vreau să știți că veți fi invitați, special invităm cetățenii din zonă, să își spună punctul lor de vedere, ca să vedeți și dumneavoastră despre ce este vorba. Nu vom promova mai departe, până nu vom realiza, cu fiecare caz în parte, o discuție cu dumneavoastră se va discuta cu fiecare în parte”, a precizat Emil Boc.

Deși primarul Emil Boc le promite cetățenilor că nu va face nicio mișcare până când nu va discuta cu toți locuitorii din zonă, este posibil să ne trezim cu parking-ul peste noapte, ridicat cat un munte.  

Prin construirea parking-ului de pe strada Primăverii, Primăria promite că va rezolva atât problema locurilor de parcare, cât şi decongestionarea circulaţiei din această zonă. Investiţia în parking a fost evaluată de specialiştii care au realizat studiul de fezabilitate la 37 de milioane de lei, adică peste 8 milioane de euro. În final, 440 de maşini vor putea fi găzduite de noul edificiu. Este o soluție foarte scumpă, ținând cont că fiecare loc de parcare ajunge să coste în jur de 25.000 euro. În cartierul Mănăștur, mai există un parking pe strada Primăverii, și unul pe strada Mehedinți. De asemenea este în construcție de mai bine de 4 ani, un parking pe aleea Negoiu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *