Editorial

Normal că ”Alianța Vestului” a fost un succes! Dar nu pentru cetățeni, ci pentru Boc și gașca, care și-au mai câștigat un rând de frecat menta din sudoarea limbii

Scris de 883

Cu tupeu, că nu e greu de înșirat vorbe pe gură, Emil Boc, susține că Alianța Vestului a fost un succes. Și în acest ”succes” a bădat tot ce-au făcur alții, de la proiectele făcute de Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății șamd., pe care el și coliții lui cică ”i-a impulsionat să muncească”. Citiți și vă cruciți: ”Autostrada Transilvania are toate tronsoanele acoperite, Spitalul regional de urgență va fi gata în 2026, trenul metropolitan de la Cluj este pornit, Centura Metropolitană este dusă la București și făcută documentația tehnică aferentă, ca să vorbesc numai despre câteva proiecte mari. Pasajul de la Tăietura Turcului, care era pe coridorul de cale ferată, reelectrificarea căii ferate Cluj – Oradea este în derulare, proiectul este în derulare și execuție. Ne-am atins obiectivele politice și economice pentru care această Alianță a fost constituită. Mă bucur că am putut să dăm un impuls dezvoltării regionale, prin ceea ce am gândit cu colegii mei”.

Me di ca men te!

Cum vă ziceam, nici măcar banii necesari funcționării acestei alianțe nu i-a dat municipalitatea lui Boc dar, operațiunea de PR a reușit, pacientul este mort.

După ce am dat de pământ cu minciunile lui Boc despre ”Alianța de PR a Vestului”, Biroul mass media al Primăriei a venit să precizeze că: ”Primăria Cluj-Napoca nu a achitat nici o sumă în contul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ALIANȚA VESTULUI”.

Prin urmare, nici măcar angajamentele luate între ei nu și le-au respectat, nu au creat structura necesară să ”pună presiune pe București” pentru proiectele cu care se laudă, deci cum spumele mării au realizat ceea ce se laudă ”OSĂ” Boc că a realizat? Se căcau pe ei cei de la PSD înainte de 2020, de simpla luare la cunoștință a existenței lui Boc și în fiecare dimineață își spuneau: ”hai, bă” să facem proiectele alea cu care are să se laude Boc în 2022”!

Citez din ceea ce scriam în 9 august, anul curent: ”Despre mizeria aceasta de PR, Ziar de Cluj a scris încă de la înfiinţare că este doar un alt exerciţiu de imagine făcut doar cu scop electoral, să ni se arate şi nouă cum „dă-i şi luptă, neicusorule”, primarii PNL împotriva odiosului regin „ja napot kivanok PeeeeSeeeDeeee” (be-he-he!). Ziar de Cluj arăta, în 2019, cum cele patru orașe aveau un excedent bugetar de 100 de milioane de euro. Acest lucru înseamnând că nu duceau lipsă de bani, n-aveau de ce da vina pe PSD că habar nu aveau ei cum să îi cheltuiască. Aşa că au venit cu poveşti de adormit electoratul: să lege Clujul de Timișoara prin Oradea și Arad printr-o linie ferată pe care să circule un tren de mare viteză. De parcă „Foamea” nu făcea acest lucru şi ceva mai mult, că lega şi Iaşul (oprimata Moldovă) de Vestul României, încă din anii neguroşi ai lui Nea Ceaşcă.

Unde e, dom’le, trenul de mare viteză?

”Noi am propus să legăm cele două capitale de regiune Clujul de Timișoara prin Oradea și Arad. Pe lângă sistemul rutier, vrem să avem conectarea cu ceea ce înseamnă centurile din jurul acestora doua, iar în etapa a doua avem în vedere calea ferată care trebuie să ajungă la un nivel de infrastructură la 160 kilometri la oră. Să ajungem la nivelul în care infrastructura să permită un tren de viteză”, spunea Gheorghe Falcă, primarul Aradului, în 2019.

”Toată problema se pune pentru viitorul exerciţiu programatic 2021-2027. Dacă Guvernul României agrează, asta ni s-a spus, va agrea ca o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, atunci din punctul de vedere al Comisiei Europene, atunci nu sunt impedimente de finanţare directă a unor proiecte cu care aplică asociaţia”, îl completa Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Niciunul dintre cei doi nu mai este primar, iar proiectele nu au fost nici măcar începute. Falcă e europarlavramentar, nici dracu nu mai știe ce execută el de șapca generoasă de bani pe care o primește de la Parlamentul European. Robu schiaună pe margine, marginea pe care ar fi trebuit să scheaune și Boc și Falcă, dacă era electoratul citov la cap. Dar electoratului îi plac povești cu pești.

După asta le-a venit ideea să ceară bani pentru autostrăzi care să lege cele patru orașe: Transilvania, ViaCarpathia şi Timişoara-Belgrad. Le vedeți pe undeva? Ați auzit undeva un suspinat dinspre așa-zisa Alianță a Vestului cu privire la Autostrada Transilvania, trenul metropolitan, pasajul Tăietura Turcului, Centura Metropolitană? Și dacă ați auzit, vorba lui Dragnea (”cu ce mă ajută pe mine asta, doamnă?”), cu ce le ajută pe celelate orașe din ”Minciuna Vestului”, trenul și centura metropolitană, pasajul Tăietura Clujului? ”OSĂ” Boc se laudă cu frecția la piciorul de lemn. Tare mult ajută!

”OSĂ” Boc înșiră, pentru ”Oastea Domnului Nostru BocAlNost”, toate cuvintele care-i ies pe gură: proiecte națuonale care deh=ja existau și care trebuiau să fie gata de mult dacă colegii săi de guvernare, foști dușmani, foști aliați, viitori dușmani, viitori aliați, se decideau că au furat destul și e cazul să mai facă câte ceva și pentru Țară. Și mai înșiră proiecte promise din bugetul Clujului cu mult înainte să existe Alianța Minciunilor Vestului și care au legătură numai cu Cluj-Napoca. Nu cu Oradea, nu cu Arad, nu cu Timișoara. Niciunul dintre proiectele anunțate în 2019 împreună cu colegii lui de minciuni nu există, nu a existat și nu vor exista, că au fost doar vorbe goale, vorbe să le mai asigure un mandat.

În rest, despre Spitalul Regional de Urgență se vorbește din 2007 și nici acum nu s-a făcut nimic. Reelectrificarea liniei de cale ferată Cluj-Bihor este un proiect al Ministerului Transporturilor. Pasajul de la Tăietura Turcului a fost pasat tot ministerului, dar nu s-a mai făcut nimic. Reușita Alienței Minciunilor Vestului este doar mutarea proiectelor Tăietura Turcului, tren metropolitan, centură metropolitană, din sarcina bugetului local, în sarcina bugetului național. Să se ocupe Guvernul până se schimbă și prietenii devin dușmani și dușmanii prieteni și totul se îngroapă.

Singurii care au câștigat ceva din aceste minciuni sunt politicienii și firmele lor de casă care au înasat șepci de bani pentru inutile studii de fezabilitate!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 14 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 14 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 14 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 14 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 16 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 18 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 19 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 20 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 20 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 20 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 21 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE