Jos palaria

BRAVO MOROȘANE! ”Dezaprob transformarea subiectului grădiniței maghiare în luptă politică”

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a transmis vineri precizări în contextul propunerii înaintate de către Eparhia Reformată din Ardeal, privind preluarea în folosință gratuită a „Creșei – grădiniță 5 grupe cu program prelungit” – proiect dedicat învățământului în limba maghiară:

– Dezaprob acțiunea prin care unii politicieni locali iresponsabili au transformat subiectul preluării în folosință gratuită a imobilului, într-o luptă politică și au inflamat comunitatea noastră cu acțiuni demne de secolul trecut.

– Dezaprob orice acțiune politică ce are ca scop divizarea comunității noastre pe criterii etnice, de rasă sau de sex.
Susțin unitatea și diversitatea etnică ce caracterizează urbea noastră de multă vreme.

Pentru această poziție lucidă, Ziar de Cluj îi acordă un ”Jos pălăria” politicianului Mircea Moroșan. Dincolo de poveștile triste despre alianțe și majorități! Copiii nu au ce căuta în dispute politice!

În data de 31 august (miercuri), va avea loc ședința de Consiliu Local în care consilierii locali aleși de cetățeni vor putea dezbate și își vor exprima votul referitor la preluarea în folosință gratuită a imobilului, în condițiile propuse de Eparhia Reformată din Ardeal.

Consilierii locali ai orașului Huedin au responsabilitatea, conform legii, de-a hotărî acest aspect, iar primarul are obligația legală de-a pune în aplicare hotărârile Consiliului Local.

Pentru a veni în sprijinul consilierilor locali, astfel încât aceștia să voteze responsabil și în cunoștință de cauză, am propus două întâlniri premergătoare zilei votului, astfel:

Luni, 29 august – întâlnire între președinții partidelor politice care au reprezentanți în Consiliul Local Huedin. De la această întâlnire aștept maturitate, responsabilitate și asumare politică.

Marți, 30 august – invitație la dialog între Eparhia Reformată din Ardeal (inițiatorul propunerii de preluare în folosință gratuită a imobilului) și consilierii locali ai orașului Huedin. Scopul acestei întâlniri este clarificarea aspectelor și a detaliilor propunerii făcute de Eparhie, astfel încât consilierii locali să voteze în cunoștință de cauză.