Jos palaria

Nora Niculescu, castigatoarea unei burse de 2000 de dolari de la Lamaze

Scris de 481

Lamaze International organizeaza in octombrie 2016 o conferinta de 3 zile in SUA, iar Nora Niculescu este una din cele 11 persoane din intreaga lume care au castigat o bursa de participare. Intentia ei declarata este sa transforme oportunitatea care i s-a oferit intr-un castig pentru cat mai multi viitori parinti si viitori educatori Lamaze.

Lamaze International este organizatia care a certificat-o pe Nora ca educator prenatal Lamaze in 2009 si Mecca educatorilor prenatali. Certificarea pe care o ofera este singura recunoscuta de institutiile abilitate din SUA. Resursele pe care le pune la dispozitia celor care vor sa studieze si sa certifice sunt cu atat mai valoroase pentru Nora Niculescu, cu cat in Romania nu exista nicio autoritate comparabila.

“Consider ca bursa educator Lamaze este esentiala pentru continua mea documentare. Mai ales in contextul in care intentionez sa devin formator de educatori prenatali Lamaze. Este o sansa extraordinara care ma ajuta sa ajut”, precizeaza educatorul.

Cele 3 zile de conferinte se anunta bogate in subiecte de maxim interes, de la abordarea diverselor situatii ce pot aparea in alaptare, la terapii pentru ameliorarea disconfortului fizic pre- si post-partum; de la structurarea cursurilor Lamaze pentru maximizarea asimilarii de informatii de catre parinti la incorporarea tehnicilor de mindfulness cu efect dovedit in cadrul cursurilor.

Una dintre temele la care educatorul clujean va fi extrem de atent este „Cultura nasterii in mediul spitalicesc – cum sa schimbam lucrurile prin colaborare”. Faptul ca acest subiect este pe agenda conferintei este o dovada in plus ca este o problema universala si ca merita sa investeasca toate resursele pentru a contribui la imbunatatirea comunicarii dintre personalul medical, pe de o parte, si educatorii Lamaze si doule, pe de alta parte.

“Sunt foarte entuziasmata ca am sunt una dintre cele 11 persoane care a primit o bursa educator Lamaze. De asemenea, ma bucur ca cei 7 ani de cand sunt educator prenatal si cele 1623 de familii care au absolvit cursul Lamaze de la Cuib au convins organizatorii conferintei ca pot si vreau sa impartasesc informatiile pe care le voi afla oamenilor din Romania”, puncteaza Nora Niculescu.

Jos palaria, Nora Niculescu!ULTIMA ORĂ

 • Acum 31 mins General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 1 hour In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 2 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 3 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 5 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 5 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 6 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 7 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 20 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 21 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției