Rautacisme

Nesimtire cu patalama: parintii elevilor de la colegiul Cosbuc parcheaza zilnic in mijlocul strazii

Cand nesimtirea parintilor care parcheaza in mijlocul strazii pentru a-si lua copiii din fata scolii, este pur si simplu acceptata si ignorata de autoritati, nu iti vine decat sa urli de nervi si sa apesi grav pe claxonul masinii. Se intampla in fiecare zi, in fata multor scoli din Cluj-Napoca.

Ieri, am surprins un astfel de moment pe strada Avram Iancu, in fata Colegiului “George Cosbuc”. Coloana de masini parcate in zona scolii ajungea pana aproape de Cimitirul Central. Asta, pentru ca in fiecare zi, tatii si mamele care, altfel, sunt oameni cu pretentii si nas subtire in comunitatea lor, isi lasa masina fix in mijlocul strazii, pentru a-si astepta progeniturile sa iasa de la ore. Le este prea greu acestor parinti sa faca chiar si cativa pasi pe jos, de mana cu copiii lor.

Ei sunt exact acei parinti care, altfel, au pretentii de locuitori ai unui oras de cinci stele, care injura in stanga si-n dreapta lipsa de competenta a autoritatilor, dar care dau un exemplu negativ in familie, fiind mult prea pretiosi pentru a respecta regulile de circulatie.

Nu e vorba ca politistii nu stiu de aceasta situatie, probabil parcheaza la randul lor pe mijlocul strazii, in timp ce-si asteapta pretentioasele odrasle in fata liceelor cu renume din oras. Chiar ieri, in haosul creat pe strada Avram Iancu, un politist local s-a oprit taman in celalalt capat al strazii, langa Cimitirul Central pentru a aplica amenzi. Domnule politist, lasati mortii din cimitir, ei sunt destul de linistiti. Mergeti in fiecare zi putin mai in josul strazii si faceti-va treaba pentru care sunteti platit.

Nu e vorba ca doamna Fritea, sefa de la Politia Locala, nu stie de aceasta situatie. Probabil stiu si politistii aflati in subordinea domnului Grindean. Poate daca domnii politisti ar da amenzi si nu ar mai tolera aceasta situatie, am folosi mult mai rar claxonul masinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *