General

NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment

Scris de 1318

Înainte să ajungă în Tenerife pentru un curs de formare, ca să-i învețe pe elevii din mediul rural cum se folosește un calculator, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc, a participat, numai în acest an, la alte „activități și experiențe de învățare” în Portugalia, Norvegia și Italia.

Marinela Marc acționează precum un adevărat „șef de trib” și nu ratează nicio ocazie prin intermediul căreia să se aleagă cu câteva săptămâni de vacanță în locații de vis din Europa, fără să scoată măcar un leu din buzunar.

Prima vacanță camuflată sub pretextul unei reuniuni de proiect Erasmus a avut loc la sfârșitul lunii februarie, în Portugalia. La acel moment, șefa IȘJ Cluj anunța pe pagina sa de Facebook că a fost foarte mândră de modul în care elevii și-au susținut prezentările, de nivelul limbii engleze și atitudinea în relația cu colegii lor din Italia și Portugalia.

Cel mai probabil, Marinela Marc a rămas impresionată de faptul că elevii cunosc limba engleză mult mai bine decât dumneaei. Potrivit surselor noastre, șefa IȘJ Cluj îi folosește pe elevi drept translatori, rugându-i în repetate rânduri să îi traducă diferite expresii care îi ridică probleme.

Marinela Marc a ținut cu dinții să ajungă și în Italia

La sfârșitul lunii aprilie, Marinela Marc a participat, alături de un grup de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Colegiul Tehnic „Ana Aslan” din Cluj – Napoca, la o reuniune de proiect Erasmus+ in Italia la Liceo Scientifico Statale Benedetto Rosetti din orasul San Benedetto Del Tronto.

„Călătorului îi stă bine cu drumul”, spune un vechi proverb pe care Marinela Marc îl urmează cu sfințenie. După ce s-a lăsat mângâiată de razele soarelui din Italia timp de o săptămână, șefa IȘJ Cluj și-a dat seama că munca de birou nu îi priește și a cuprins-o dorul de ducă. Astfel, după numai 7 zile petrecute la Inspectorat, a plcat spre Norvegia pentru încă o săptămână de vacanță, alături de colegele sale Adelhaida Kerekeș, Amalia Gurzău, Andreea Suciu și Smaranda Graur, la alte activități de formare și job-shadowing.

După o săptămână petrecută în Norvegia, Marinela Marc afirma următoarele: „Am învățat că, pentru a putea schimba ceva la alții, trebuie să începi cu a schimba la tine mentalități, că e important să lucrezi în echipă, să acorzi spațiu celorlalți, să îți asumi riscuri, să te gîndești ce poți schimba la tine pentru a fi împăcat cu tine însuți, să ai curajul de a încerca, să nu eziți să o iei de la capăt, să fii rezilient, să nu judeci, să accepți feedbackul celorlalți membri ai echipei.”

După după două luni de la escapada din Norvegia, Marinela Marc a anunțat, luni, 8 august, că participă timp de o săptămână la un curs de formare în Tenerife, având ca temă predarea digitală. Un alt curs în cadul programului Erasmus pe care șefa IȘJ Cluj n-a putut să-l rateze.

Suntem curioși care va fi următoarea țară în care Marinela Marc va participa la cursuri de formare și dacă în urma acestor activități fața IȘJ Cluj va căpăta o altă culoare sau va rămâne la fel de ponosită.

 

Sursa: Gazeta de ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 41 mins Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 2 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 3 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 4 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 4 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 5 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 5 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 6 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
 • Acum 7 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 7 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 8 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
 • Acum 18 hours In vizor
  NU-ȘI POT ÎMPĂRȚI ”PATRIOTISMUL”. S-au cățărat pe Tricolor și-acum s-a rupt cu ei. Liderul ”AURolacilor” și senatoarea ”șoșocarilor” s-au huiduit și acuzat reciproc că au confiscat evenimentul
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Salariul minim brut la 4000 lei – singura șansă de a elimina munca la negru, de a rezolva problema deficitului de forță umană și de a ține românii în țară”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE