Din oras

NESIMȚIRE A LA CLUJ (dar nu-i prost cine cere): O anexă lipită de un bloc se vinde cu 50.000 de euro, o cazare pe perioada Untold este de trei ori mai scumpă decât una pe Coasta de Azur în perioada Festivalului de la Cannes!

Scris de 888

O știre de pe stiridecluj.ro și o analiză de pe ziuadecluj.ro ne dau dimensiunea ”ospitalității” clujenilor, ce jpc piramidal de tip ”Caritas” au devenit imobiliarul și chiriile în Cluj-napoca. Cum Urbansimul de Cumetrie din ”bocăria” lui Emil Boc (că primărie nu mai este de multă vreme) și festivalul ilegal de muzică pe stick, Untold, împovărează ca prețuri viața clujenilor. Pentru niște afaceri de cumetrie, una începută, CULMEA, chiar pe banii clujenilor, locuitorii municipiului rămân cu deranjul celor patru nopți în care Emil Boc pune orașul preș la picioarele lui Buta, apoi ne minte cu nerușinare câți bani ”au intrat în Cluj” (au intrat în buzunarele în care trebuie, nu în bunăstarea clujenilor, din contră, pe banii lor se reface tot ce distruge Buta) șirămân cu prețurile mari la servicii, alimente și chirii.

Administrația Boc încurajează lăcomia, lipsa de respect față de bunurile municipiului și băgatul picioarelor în lege, atât prin acest Urbanism de Cumetrie, cât și prin acest festiva de muzică pe stick.

Asta se vinde cu 50.000 de euro:

”Vă propunem spre vânzare, apartament situat la casă, pe strada Horea într-o curte comună retrasă de la stradă și ferită de zgomotul cotidian. Apartamentul se afla într-o zonă bună, în apropierea tuturor punctelor de interes cum ar fi magazine, școli, stații pentru mijloacele de transport în comun și facultăți.

Apartamentul are o suprafață utilă de 26 mp, și dispune de următoarea compartimentare;

– 1 dormitor;

– 1 bucătărie;

– 1 baie;

– 1 hol;

– 1 pod.

Finisajele în apartament sunt clasice, și necesită renovare. Apartamentul dispune de ferestre termopane și toate utilitățile.

Recomandăm acest imobil pentru cine își dorește un apartament cochet, cu beneficiile pe care le aduce o casă individuală cum ar fi liniște și intimitate.

În jurul apartamentului sunt dispuși 15 mp de teren, care pot fi îngrădiți și astfel dobandindu-se intimitate absolută, prin ridicarea unui gard.

Odată cu renovarea apartamentului, acesta se poate extinde și în podul imobilului, pentru a câștiga încă una sau două încăperi!”se arată în anunțul publicat pe o platformă de imobiliare.

Și acestea sunt ”chiriile” cerute la Cluj-Napoca (unde e fain) pe perioada Untold:

”În perioada Festivalului de la Cannes care a început anul acesta pe data de 16 mai şi se va termina sâmbătă, 27 mai, pe platforma Booking există diverse opțiuni de cazare. Una dintre acestea, potrivit adevărul.ro, ar fi un apartament de două camere, cu o suprafață de 78 de metri pătrați, situat la 12 minute de mers de Palais du Festival, locul unde se desfășoară evenimentul, unde pentru o noapte de cazare (pentru patru persoane) costă 209 euro.

Şi nu este singura, tot pentru o noapte de cazare în cazul acesta pentru 3 persoane Hotelul Ibis Cannes Plage La Bocca, cere doar 279 de euro şi mic dejun inclus, locaţie aflată da 100 de metri de Plaja La Bocca.

Însă pentru o căutare pentru o proprietate similară, în Cluj-Napoca, la începutul lunii august, atunci când în oraşul de pe Someş are loc UNTOLD Festival, platforma Booking arată că un apartament cu un living și un dormitor și o suprafață de 85 de metri pătrați costă 718 euro, pentru două persoane, redus de la 865 de euro. Pentru patru persoane, prețul este 862 de euro.

ZIUA de CLUJ, a găsit totuşi şi o noapte de cazare în data de 4 spre 5 august la o pensiune de pe strada Răsăritului din Cluj-Napoca, la un preţ doar cu ceva euro mai mare decât o cazare la Cannes, respectiv 286 euro. Însă mai e disponibilă o singură cameră şi doar pentru 2 persoane este oferta. În concluzie, tot cei care se vor caza la Cannes ies mai ieftin.

Festivalul UNTOLD 2023 are loc între 3 și 6 august în Cluj-Napoca, iar organizatorii promit că publicul va avea parte de cea intensă ediție de până acum.”

Sunt câțiva care trebuie să-i ridice statuie lui Emil Boc pentru că, prin acțiunile sale, i-a îmbogățit și-i îmbogățește cum neam de neamul lor de plozi de sereiști (unii) n-au visat. Pe restul nu-i înțelegem: poate au devenit masochiști și le place să nu poată dormi patru nopți la rând și în restul zilelor să stea înțepeniți în trafic pe străzile Clujului mai ceva ca pe Valea Prahovei. Mâncând mere extrem de scumpe și în curul gol – ca-n Rai.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 14 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 19 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 20 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 22 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 24 hours In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE