In vizor

NEMERNICII POLITICI de la Ministerul Energiei fac rapid angajări, înainte ca proiectul privind reducerea cheltuielilor bugetare să le blocheze angajările în sinecuri

​Ministerul Energiei, condus de penelistul Sebastian Burduja (încă un plod al unui tată care a devalizat Bancorex), a publicat, în ultimele zile, mai multe anunțuri de angajări pe diferite posturi vacante. Începând cu data de 16 august până în acest moment, au fost lansate 6 anunțuri de angajare, fiind vizată ocuparea a 47 de posturi, pe perioadă nedeterminată. Aceste angajări sunt făcute în contextul în care Guvernul ar intenționa să aprobe un proiect pentru reducerea cheltuielilor bugetare, una dintre măsuri fiind anularea posturilor vacante, neocupate. Aceștia sunt oamenii ”dă dreapta” din guvernarea PSD-PNL, niște indivizi fără scrupule care-și pun interesul personal înaintea celui național.

Concursurile de recrutare vor avea loc începând cu 4 septembrie. Funcțiile vizate sunt de consilier clasa I, grad profesional superior sau grad profesional principal. Candidații trebuie să aibă studii universitare, cu licență. În unele cazuri, o condiție de participare este să cunoască limba engleză, nivel mediu. În alte cazuri nu există această cerință. Condiția de vechime în specialitatea studiilor variază de la caz la caz. Pentru unele posturi este cerută o vechime de minimum 1 ani, iar în alte cazuri minimum 5 ani sau 7 ani.

Cu atât mai sfidător este acest gest și arată că Nicolae Ciucă e doar ”ciuca bătăilor”, cu cât acesta s-a trezit azi vorbind că îi va da afară din minister pe miniștrii liberali care nu reduc posturile din ministere.

”Cine nu face o analiză serioasă pentru reducerea posturilor de șefi care nu se justifică și pentru stabilirea unor salarii corecte, pleacă acasă urgent!”, le-ar fi spus Ciucă miniștrilor PNL, într-o ședință informală desfășurată miercuri.

Ce concursuri vor fi organizate la Ministerul Energiei

– Concurs de recrutare organizat în data de 04.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 10 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene.

– Concurs de recrutare organizat în data de 22.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 12 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Piețe de Electricitate și Gaze Naturale, Eficiență și Riscuri.

– Concurs de recrutare organizat în data de 22.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 2 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale.

– Concurs de recrutare organizat în data de 22.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 7 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Eficiență Energetică.

– Concurs de recrutare organizat în data de 11.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 11 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene.

– Concurs de recrutare organizat în data de 26.09.2023 – proba scrisă și în termenul legal interviul, în vederea ocupării pe durată nedeterminată a 5 posturi vacante corespunzătoare unor funcții publice de execuție din cadrul Direcției Generale Politici Energetice și Green Deal.

Traseul politic de penelist vopsit al celui care a fost ministru al Digitalizării în Guvernarea ”dottore” Ciucă. Copilul cu muci în freză al unuia care a fost vicepreședinte al mult prea devalizatei Bancorex

  • În vârstă de 37 de ani, Sebastian Burduja a intrat în atenția publică în 2009 când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL.
  • La evenimentul de lansare a ONG-ului controlat de tânărul Burduja participau personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, conform comunicatului transmis la vremea respectivă de organizatori.
  • Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, a fost vicepreședintele băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații. Din CV-ul oficial al lui Burduja sr., afișat pe site-ul unei companii pe care o controlează, lipsește orice referire la activitatea sa profesională dinainte de căderea comunismului.
  • După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru „proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.
  • În 2016 a fondat partidul Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și a candidat ca independent pentru Camera Deputaților, ratând însă intrarea în Parlament. În 2017 și 2018, Burduja a fost prezent la mitingurile anti-PSD din București.
  • În martie 2019, partidul lui Burduja a fost înghițit de PNL, iar în iulie 2019 Burduja a devenit președinte al organizației PNL din Sectorul 1. Ulterior a fost și vicepreședinte al PNL.
  • În 2020 a fost Membru al Consiliului de Administrație la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), fiind simultan și secretar de Stat la Ministerul Finanțelor. Din 2020 în prezent este deputat PNL și vicepreședinte în Comisia pentru buget, finanțe și bănci.