Sport

"Need for speed" și "Fast and furious" în varianta clujeană își cer drepturile

Adrenalina, viteza și mirosul de cauciuc ars sunt pasiunea celor care își dau întâlnire în fiecare joi seara pe Platoul Sălii Sporturilor. Pentru a fi totul în regulă, amatorii de senzații tari ar avea nevoie de o pistă special amenajată pentru drifting și „liniuțe”. Cursele de viteză și drifturile ar putea fi reconsiderate, la fel ca și acrobațiile cu biciclete și skateboard-uri, iar amatorilor de astfel de senzații tari li s-ar putea amenaja de către municipalitate un loc în afara orașului, loc în care să nu deranjeze traficul stradal și nici liniștea și confortul locuitorilor din cartiere și de lângă Platoul Sălii Polivalente. Cu condiția ca și autoritățile locale să gândească la fel și să vrea să facă un astfel de proiect.

Odată ajunși pe platoul Sălii Sporturilor, ești înconjurat de miros de cauciucars acompania de sunetele drifturilor și motoarele turate la maxim ale amatorilor de adrenalină și senzații tari. Primul lucru care îți sare în ochi este diverstitatea de mașini, de la cele de tip Touring, Chopper, Cruiser, Naked, până la Speed și Enduro. Parcă am fi în plin „Fast and Furious”, serie nelimitată.

Aici se adună o parte dintre motocicliștii Clujului, în fiecare joi, schimbând păreri și povești despre experiența lor. Este un adevărat spectacol, începând de la venirea grupurilor până la plecarea lor. Fiecare făcându-și întrarea cu diverse manevre, de la derapaje controlate, la turarea motorului.

drift

Ca în filme cu „semințe”

La câțiva pași mai încolo, avem o imagine parcă ruptă dintr-un film de acțiune cu mașini de curse în varianta „Las Fierbinți” cu spărgători de semințe. Un grup mai mare de fete și băieți sparg semințe cu muzica la un volum decent, fără a deranja pe cei din jur. Aceștia își etalează mașinile tunate cu lumini și cai putere, marca BMW și Volkswagen Golf.

Din când în când, aceștia își scot mașinile din staționare și fac câte o tură pe platou făcând câte un drift sau turându-și motoarelor.  Este un mod de a își elibera testosteronul în încercarea de a impresiona partea femenină care sparge semințe pe marginea parcării.

Poliția Locală se plimbă

Echipa Cluj 100% a surprins plimbarea de seara a Poliței Locale pe platoul Sălii Sporturilor. Mașina de intervenție a trecut cu indiferență printre mașinile de curse, cam pe la ora 22:00. A fost doar un fel de antenționare a șoferilor să o lase mai moale vu drifturile care produc zgomot și miros de cauciuc ars. După cum am arătat într-un material anterior, locatarii din preajma parcării de la Sala Sporturilor sunt vizibil deranjați de acest lucru.

O pistă legală pentru șoferi de drifting

Considerăm că dorința de adrenalină și satisfacerea acesteia ar putea fi considerată un drept al acestor tineri, iar autoritățile locale, pentru a împiedica manifestări deranjante și ilegale ar putea lua în considerare amenajarea unui loc special, undeva în afara orașului în care aceștia să se desfășoare. Mai ales că pista de cartodrom a municipiului a fost desiințată cam ilegal. Din cauză că nu există o pistă legală unde să-și poată descărca testosteronul îi determină pe acești tineri să își dea întâlniri „ilegale” în parcările din oraș.

Corespondentul Cluj 100% a vorbit cu unul dintre reprezentanții grupului care dorește să rămână sub anonimat, considerând că s-ar expune dacă și-ar declina identitatea. Acesta ne-a povestit că acum câțiva ani autoritățile le-au oferit parcarea de la Aeroportul din Cluj pentru astfel de întâlniri, însă, din păcate, acest gen de întâlniri „legale” se pot organiza doar o dată pe an. De aceea cer reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca un proiect care să cuprindă un platou amenajat în afara orașului, un loc în care să se poată întâlni, fără a deranja.
Cluj 100% susține acest proiect și îl propune municipalității, mai ales că reprezentanților acesteia nici măcar nu le-a trecut prin cap că ar putea exista o astfel de rezolvare a situației: simplă și eficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *