Sport

"Need for speed" și "Fast and furious" în varianta clujeană își cer drepturile

Scris de 502

Adrenalina, viteza și mirosul de cauciuc ars sunt pasiunea celor care își dau întâlnire în fiecare joi seara pe Platoul Sălii Sporturilor. Pentru a fi totul în regulă, amatorii de senzații tari ar avea nevoie de o pistă special amenajată pentru drifting și „liniuțe”. Cursele de viteză și drifturile ar putea fi reconsiderate, la fel ca și acrobațiile cu biciclete și skateboard-uri, iar amatorilor de astfel de senzații tari li s-ar putea amenaja de către municipalitate un loc în afara orașului, loc în care să nu deranjeze traficul stradal și nici liniștea și confortul locuitorilor din cartiere și de lângă Platoul Sălii Polivalente. Cu condiția ca și autoritățile locale să gândească la fel și să vrea să facă un astfel de proiect.

Odată ajunși pe platoul Sălii Sporturilor, ești înconjurat de miros de cauciucars acompania de sunetele drifturilor și motoarele turate la maxim ale amatorilor de adrenalină și senzații tari. Primul lucru care îți sare în ochi este diverstitatea de mașini, de la cele de tip Touring, Chopper, Cruiser, Naked, până la Speed și Enduro. Parcă am fi în plin “Fast and Furious”, serie nelimitată.

Aici se adună o parte dintre motocicliștii Clujului, în fiecare joi, schimbând păreri și povești despre experiența lor. Este un adevărat spectacol, începând de la venirea grupurilor până la plecarea lor. Fiecare făcându-și întrarea cu diverse manevre, de la derapaje controlate, la turarea motorului.

drift

Ca în filme cu „semințe”

La câțiva pași mai încolo, avem o imagine parcă ruptă dintr-un film de acțiune cu mașini de curse în varianta „Las Fierbinți” cu spărgători de semințe. Un grup mai mare de fete și băieți sparg semințe cu muzica la un volum decent, fără a deranja pe cei din jur. Aceștia își etalează mașinile tunate cu lumini și cai putere, marca BMW și Volkswagen Golf.

Din când în când, aceștia își scot mașinile din staționare și fac câte o tură pe platou făcând câte un drift sau turându-și motoarelor.  Este un mod de a își elibera testosteronul în încercarea de a impresiona partea femenină care sparge semințe pe marginea parcării.

Poliția Locală se plimbă

Echipa Cluj 100% a surprins plimbarea de seara a Poliței Locale pe platoul Sălii Sporturilor. Mașina de intervenție a trecut cu indiferență printre mașinile de curse, cam pe la ora 22:00. A fost doar un fel de antenționare a șoferilor să o lase mai moale vu drifturile care produc zgomot și miros de cauciuc ars. După cum am arătat într-un material anterior, locatarii din preajma parcării de la Sala Sporturilor sunt vizibil deranjați de acest lucru.

O pistă legală pentru șoferi de drifting

Considerăm că dorința de adrenalină și satisfacerea acesteia ar putea fi considerată un drept al acestor tineri, iar autoritățile locale, pentru a împiedica manifestări deranjante și ilegale ar putea lua în considerare amenajarea unui loc special, undeva în afara orașului în care aceștia să se desfășoare. Mai ales că pista de cartodrom a municipiului a fost desiințată cam ilegal. Din cauză că nu există o pistă legală unde să-și poată descărca testosteronul îi determină pe acești tineri să își dea întâlniri „ilegale” în parcările din oraș.

Corespondentul Cluj 100% a vorbit cu unul dintre reprezentanții grupului care dorește să rămână sub anonimat, considerând că s-ar expune dacă și-ar declina identitatea. Acesta ne-a povestit că acum câțiva ani autoritățile le-au oferit parcarea de la Aeroportul din Cluj pentru astfel de întâlniri, însă, din păcate, acest gen de întâlniri „legale” se pot organiza doar o dată pe an. De aceea cer reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca un proiect care să cuprindă un platou amenajat în afara orașului, un loc în care să se poată întâlni, fără a deranja.
Cluj 100% susține acest proiect și îl propune municipalității, mai ales că reprezentanților acesteia nici măcar nu le-a trecut prin cap că ar putea exista o astfel de rezolvare a situației: simplă și eficientă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 3 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 5 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 5 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE