Editorial

Ne batem coasele de Europa

Ieri am sărbătorit 73 de ani de la momentul 9 mai 1950, când s-au pus bazele a ceea ce e azi Uniunea Europeană.

Lamulțean, fă, Ieuropo de la cea mai cea țară din Uniune!

Și pentru că Uniunea Europeană s-a format la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a garanta pacea, România are un cadou special pentru Europa. Un cadou care are legătură cu al Doilea Război Mondial.

Știrea, relatată de „Cronica de Găești”, începe lejer, cu o ceartă între vecini. Nimic neobișnuit. S-au văzut cazuri mai grave, în care vecinii chiar și-au dat în cap, din cauza unei capre. Animalul, nu poziția.

De ce s-au certat cei doi vecini din satul Burduca, comuna Dragodana?

Dintr-un motiv perfect normal în universul satului românesc: care dintre ei să-și ascută primul coasa.

Cum voiau să și le ascută?

Prin frecarea de un obuz!

Un ce?

Un obuz neexplodat din Al Doilea Război Mondial!

„La fața locului au ajuns oamenii legii, care au asistat la următorul dialog: ”Dacă terenul e al tău, înseamnă că și obuzul e al tău?”. Acesta este momentul în care polițiștii, care au observat existența explozibilului, au sunat la 112, solicitând întăriri. Se pare că bărbatul pe terenul căruia se afla obuzul nu doar că știa despre acesta de foarte mulți ani, dar îi și găsise o întrebuințare de… noaptea minții: își ascuțea coasa pe el!”, scrie cronica-gaestiului.ro.

Vezi, fă, Ieuropo cât de tari sunt românii? Ne btem coasele de obuze din războiul care te-a devastat!

Și suntem chiar mai tari de atât: la fața locului, autoritățile ar fi aflat, de la oameni, că în comună sunt mai multe obuze, despre care se știe între localnici, dar care nu au fost niciodată raportate.

Hai, lamulțean, fă, Ieuropo! Chiar nu meriți o nație atât de specială ca românii!