Jos palaria

Muzica clasica de la Cluj pentru calatorii Mocanitei

Scris de 267

Pe Valea Vaserului vor rasuna sambata acorduri de Vivaldi, Tchaikovsky, Strauss si Bach. Concertul va fi sustinut de artisti de la Cluj, membri ai Filarmonicii Transilvania si le este adresat pasagerilor Mocanitei.

Spectacolul va fi sustinut de orchestra Clasiss a filarmonicii clujene, condusa de violonistul Balint Gergely si insotita de grupul vocal Anatholis. “Scena” va fi peronul statiei Paltin de pe Valea Vaserului, iar ca decor, artistii vor avea brazi si felinare.

Formatia este compusa din doua viori, o viola, un violoncel si un pian si va interpreta pe Valea Vaserului valsuri, tangouri, piese faimoase de muzica clasica, slagare mondiale, piese din coloana sonora a unor filme. In repertoriul grupului vocal Anatholis se mai regasesc arii celebre din opere si operete, canzonette, precum si alte cantece din creatia clasica romaneasca si internationala.

Este unul dintre cele mai apreciate evenimente care au loc in zona, aflandu-se deja la a cincea editie, potrivit organizatorilor, cei de la CFF Viseu de Sus.

“Cu fiecare an, interesul publicului creste substantial, fenomen remarcat in randul numarului de participanti care ne insotesc la acest eveniment”, precizeaza acestia.

Concertul va avea loc sambata, 10 august, in statia Paltin. Plecarea cu Mocanita se va face din gara CFF Viseu de Sus la ora 17, iar intoarcerea va fi de la ora 1.

Pentru ca au coborat de pe inaltele scene consacrate muzicii clasice si nu au probleme sa cante intr-o gara pentru a aduce muzica buna si in mijlocul publicului de rand, spunem Jos Palaria orchestrei Filarmonicii Transilvaniei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 2 hours Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 11 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE