Focus

Municipiul Turda a fost desemnat finalist în competiția SUMP Awards a Comisiei Europene, alături de Manchester și Milano!

Municipiul Turda a fost desemnat finalist in competitia SUMP Awards a Comisiei Europene, alaturi de Manchester si Milano, pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. 

În Comunicatul de Presă al Primăriei Turda, sunt menționate următoarele:

″Municipiul Turda a fost nominalizat alături de Manchester și Milano între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Competiția se desfășoară la nivel european și este organizată de Comisia Europeană. În fiecare an sunt premiate eforturile depuse de administrațiile locale pentru a promova mobilitatea urbană și administrațiile locale cu cele mai bune planuri de mobilitate urbană. 

Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Faptul că Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Turda a fost selectat în finală reprezintă recunoașterea oficială că este unul dintre cele mai bune 3 Planuri de Mobilitate realizate în Europa în anul 2017.

Toate orașele desemnate finaliste au fost selectate de un grup independent de experți în domeniul mobilității și al transporturilor. Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de la Bruxelles (Belgia) în data de 21 martie 2018.

Campania EUROPEAN MOBILITY WEEK se desfășoară în perioada 16-22 septembrie în fiecare an, oferind orașelor posibilitatea de a testa alternative de transport durabile. Prin încurajarea cetățenilor de a alege moduri de transport durabile, cum ar fi mersul pe jos și ciclismul, se urmărește scăderea emisiilor de carbon,  îmbunătățirea calitatății aerului și transformarea zonelor urbane în locuri mai plăcute de a trăi și de a lucra.

2017 a fost cea mai de succes ediție a EUROPEAN MOBILITY WEEK până în prezent, cu participarea a peste 2.500 de orașe.

Anunțul oficial îl găsiți aici: http://mobilityweek.eu/press-releases/2018-award-nominees 

Primăria Municipiului Turda a depus în anul 2017 cererea de finanțare europeană pentru 4 coridoare de mobilitate urbană, proiect care prevede modernizarea completă a arterelor de transport în comun, asfaltarea străzilor principale, achiziționarea de mijloace de transport în comun electrice, modernizarea stațiilor și crearea pistelor de biciclete″. 

click foto pentru imagine completă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *