In vizor

Municipalitatea clujeană face cadouri celor care construiesc în Centrul istoric: nu mai trebuie să se ocupe și de locuri de parcare chiar dacă fac hoteluri. Andreea Esca va fi fericită

Potrivit noul regulament de urbanism, hotelurile, blocurile şi magazinele din zona istorică nu mai sunt obligate să amenajeze locuri de parcare. În acest sens, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a publicat recent o hartă cu zona unde, pentru noile construcții, asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie.

Totul vine frumos împachetat în bla-bla-uri despre aliniere și europenism:

„Conform modificărilor aduse la regulamentul Planului Urbanistic General, în zona ultra centrală, denumită ZCP_C1 (Zonă construită protejată Zona Centrală suprapusă peste Incinta Fortificată), asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie pentru noile construcții. ZCP C1 este parte a zonei ultra centrale a municipiului, suprapusă peste orașul istoric, delimitată de traseul fortificațiilor celei de a doua incinte medievale. Având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele internaționale privind calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și a celor alternative, asigurarea locurilor de parcare în această zonă nu este obligatorie”.

Și la hotelul madamei Esca (de exemplu) cu ce vor veni oaspeții să se cazeze, cu translatarea interspațială? Eram mirat să nu le coacă mintea acestor politicieni de doi bani niște facilități pentru imobiliarii de lux a urbei.

Reamintim faptul că fix în această zonă în care nu mai sunt obligații în sarcina dezvoltatorului imobiliar și parcările (bla-bla-bla-bla, din motive de europenism), vedeta Pro TV Andreea Esca şi soţul ei, Alexandre Eram, vor să construiască un hotel de patru stele, pe locul unei clădiri istorice.

CITEȘTE: Andreea Esca îşi face hotel la Cluj. Probabil în asociere cu Mircea Buteanu – firma acestuia a obținut, anul trecut, aprobările pentru această investiție

Și cu aceasta am spus totul despre milogii din politica și administrația locală care se gudură pe lângă vedete, să le iasă de-o imagine, ceva, dar care se urinează cu boltă pe amărâții din taxele și impozitele cărora trăiesc. Un amărât de contribuabil moare cu șapca în mână până obține o autorizație în Primăria Cluj-Napoca, pentru vedete se căciulește municipalitatea să inventeze câte ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *