Rautacisme

Mulțumim, Emil! Fără tine, vârstnicii noștri nu s-ar fi putut ruga în tihnă

Lupta între generații pe scaunele din autobuze continuă cu ultima modă în materie de plimbat gratuit la ore aglomerate.

Azi, linia 19. Două bătrânele trecute de 70, povesteau despre cumpărături, nepoți, etc. Nimic nou, deja suntem obișnuiți să îi vedem dimineața cu sacoșe în spinare în timp ce fac turul orașului pentru un castravete cu 50 de bani mai ieftin, un ou de casă sau o brânză bună. Și e normal, la ce pensii au, nu îi mai contestă nimeni. Doar că la un moment dat, discuția a luat-o înspre religie. Una dintre doamne, mai versată și vizibil selectivă în materie de locaș unde să se roage, se lăuda că ea merge zilnic cu busul până în Centru, să se roage. Asta în timp ce lângă casa ei, răsar zilnic câte două biserici pe metru pătrat. Asta în timp ce alții merg la lucru, să le asigure lor gratuitatea. Ca să se roage și nu oriunde, ci în ditamai Catedrala.

Nu s-au clintit doamnele de la credința lor nici măcar în momentul în care un domn a încercat să le convingă că Dumnezeu e același peste tot și nu contează biserica în care te rogi. Ba chiar s-au amuzat convinse probabil că Domnul lor le apreciază pelerinajul zilnic pe autobuzele oferite gratuit de Primăria Cluj-Napoca.

Și uite așa, scaunele din autobuze sunt deturnate de gratuități și populisme, doar pentru ca vârstnicii noștri pe care îi respectăm enorm, să se poată ruga în liniște.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *