In vizor

Motivul real pentru care investitia Battistero s-a blocat la Cluj

Dupa anuntarea in 2012 cu mare avant a unei investitii de anvergura a producatorilor faimoaselor Panettone la Jucu, proiectul nu a mai avansat deloc. S-au emis diverse ipoteze, oficialii au dat explicatii, insa italienii nu au mai facut nici un pas spre Cluj. Cauza adevarata a blocarii este faptul ca unul dintre proprietarii celebrului brand are grave probleme medicale. 

50 de milioane de euro investiti intr-o unitate de productie situata in Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, 500 de locuri de munca si productie de patiserie pentru toata Europa Centrala si de Est. Asa arata proiectul pe care cei de la Battistero au anuntau in septembrie 2012 ca il vor derula in Cluj. Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj declara atunci ca in doua luni se va semna si contractul cu italienii. Peste cinci luni, insa, nimic. 

“Negocierile s-au impotmolit la locatie, la imposibilitatea noastra de a le acorda o suprafata mare cum isi doresc dansii”, a explicat la acea vreme Uioreanu.

S-a speculat ca investitorii nu ar fi multumiti nici de amplasarea terenului, iar oficialii clujeni au invocat “chestiuni juridice” care ar impiedica semnarea mult-doritului contract.

Problema reala este insa alta. Unul dintre proprietarii companiei Battistero este bolnav de cancer si se trateaza in Cuba, potrivit unor surse din Tetarom. Din aceasta cauza, oficialii firmei nu au mai dat niciun semn de aproape un an. Desi conducerea parcului sustine ca respectivul contract cu italienii a fost semnat si este inca in vigoare, putand fi pus in aplicare oricand doresc italienii, alte surse din Cluj spun ca afacerea a cazut definitiv, deoarece investitorul aflat in Cuba nu mai este interesat de afaceri. 
 
Planul initial al celor de la Battistero era sa puna la punct o unitate cu mai multe linii de productie, pentru cozonaci, biscuiti si croissante. Mai mult, pe langa fabrica, Battistero dorea sa deschida la Cluj si o unitate proprie de distributie.

Conducerea Tetarom poarta in acest moment discutii cu 5-6 posibili investitori care ar dori sa isi deschida unitati in parcul clujean.

UPDATE: Presedintele CJ Horea Uioreanu a confirmat incheierea discutiilor cu cei de la Battistero, 

„Nu mai avem nici o veste de la ei. Din punctul meu de vedere, ei au renuntat la investitia la Cluj, insa nu din cauza noastra. Noi am fost foarte insistenti, le-am facut oferte variate, insa pur si simplu nu au mai raspuns. Vom avea vesti bune legate de un alt investitor in curand”, a declarat Uioreanu pentru Ziar de Cluj. 

Foto: stiridecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *