Politica

Moțiune simplă depusă de PSD împotriva Ministrului Agriculturii. Oros:”Îmi dă ocazia să arăt dezastrul pe care l-am găsit la minister”

PSD a depus la Senat moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, intitulată „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”. Anunțul a fost făcut de liderul grupului parlamentar PSD, senatorul Radu Pedra. Moțiunea va fi dezbătută luni, începând cu ora 16:00.

Ziar de Cluj l-a contactat pe ministrul Oros care a declarat că această moțiune este binevenită și că va putea să demonstreze dezastrul pe care l-a găsit la minister.

”Este bine venită. Îmi dă ocazia să arăt dezastrul pe care l-am găsit la minister, să demonstrez cu date hoțiile făcute și să vorbesc despre ce am reușit să facem până acum (tot cu date), și care sunt soluțiile noastre. În definitiv este un exercițiu de democrație, un instrument pe care opoziția îl are la îndemână”, a declarat ministru Oros.

Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea a susținut o conferință de presă pe această temă, acuzând Guvernul că a blocat toate programele din agricultură.

„De la începutul guvernării, din luna noiembrie, toate programele din agricultură fie au fost blocate, fie au fost întârziate, fie au fost stabilite o serie întreagă de mecanisme care să îngreuneze activitatea fermierilor. Primul obiectiv pe care l-au avut în vedere în momentul în care au venit la guvernare a fost acela de a reteza drumul Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, un instrument excepţional pentru ţară, veriga ce lipsea lanţului de valorificare a produselor agricole”, a explicat fostul ministru, citat de news.ro.

Intenția de a depune o moțiune simplă împotriva Ministrului Agriculturii a fost anunțată de președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu încă de la sfârșitul lunii aprilie, iar la acea dată Oros a anunțat că fermierii vor afla și de ultimul leu furat.

”Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva mea este dovada clară că am început să deranjez grupurile de interese care au controlat Ministerul Agriculturii în ultimii ani. Stați liniștiți! Nu mă puteți intimida! Voi avea grijă ca fermierii să afle și de ultimul LEU furat și de ce astăzi când vorbim nu își pot iriga pământurile!” a scris la finalul lunii aprilie ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa de Facebook.

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *