Editorial

Moțiune ”Ad Hominem”

Scris de 141

Abia acum se vede ce varză ideologică este în capul puliticienilor (sic!) noștri care fac ”totoligă” în scorbura unui copac din spatele clădirii guvernului, nu guvernează.

”Totoliga”, cred că v-am mai spus, este un amestec de țărână cu pipi amestecat într-o scorbură. Se ”jucau” așa la ”grădi” toți plozii nesupravegheați de pe vremea lui Ceașcă și (ca și joaca ”de-a doctorul”), era un mod de a-și arăta unii altora ”puțulica”.

Asta fac și politicienii noștri zilele acestea: își arată ”puțulica”.

Din păcate, rezultatul este o ”totoligă” pentru România.

Să fim bine înțeleși: nici unul dintre indivizii care se joacă de-a politica mare acum nu este mai breaz: Cîțu, Iohannis, Barna, Simion, Orban, Ciolacu, Cioloș – niște marionete cu educație precară, cam șmecheri și șmenari de felul lor și care au dulapurile pline de scheleți, altfel nu ne-ar spune snoave din pozițiile în stat din care ni le spun.

Toți ăștia au deja câte o moțiune depusă împotriva lui Cîțu, nu a guvernului de Coaliție. Ar fi o lovitură de imagine, pentru ridicolul situației, dacă și Cîțu ar depune o moțiune împotriva sa.

Regulamentul Parlamentului, Constituția României prevede un singur tip de moțiune de cenzură: împotriva Guvernului. Citez: ”Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.”

Prin urmare nu împotriva primului ministru, ci a Guvernului. Alt tip de moțiune este cea ”simplă” împotriva unui membru al Cabinetului – dar toți ne vorbesc despre o moțiune de cenzură. Și USR PLUS, și AUR, și PSD.

O moțiune ”Ad Hominem”, căci AUR și PSD, după ce a umplut comunicarea publică despre neo și sexo-marxiștii, ”Fără Dumnezeu” din USR PLUS, acum au declarat că nu au nici o referință în moțiune cu privire la activitatea noilor ”tovarăși de drum”.

La fel și în moțiunea USR PLUS, care, normal, doar n-au să se scuipe-n gură așa cum ar merita, tot numai cu Cîțu au treabă. Pe care, ca să momească în jocul acesta stupid și din gașca lui Ludovic Orban, l-ar înlocui, chipurile, cu Ilie Bolojan.

Dar ei nu și-ar deșuruba cururile din scaunele guvernării, să provoace căderea acestuia, rapid și eficient, fără să ne mai arate că sunt dispuși să facă alianță cu ”extremiștii” și ”legionarii” de la AUR. Fără să mai prelungească criza, fără să ne arate că moțiunea lor este, de fapt, numai un instrument de șantaj politic.

Că ei trebuie să sugă ceva imagine politică și din ruinele României, să fie în scaunul guvernării când sinistrul incompetent și infatuat Ghinea le va da vestea cea mare a aprobării Planului Național de Redresare și Reziliență. Să ia din mormanul de ruine niște cărămizi și să se bată cu ele în piept a victorie.

Românii nu contează.

Altfel nu-mi explic ”trecutul punții” de braț cu ”extremiștii” și ”legionarii” de la AUR…

Care nici ei nu i-au făcut păduchi, nici ceilalți zero barat, au avut doar o discuţie civilizată (nu negociere țin să sublinieze toți), de lins unde s-au scuipat.

Dar și ei știu, dar mai ales noi știm că, cu toții sunt niște păduchi și niște zero barat. Niște lingăi.

Și, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 10 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 11 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 11 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 12 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 13 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 13 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 13 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 14 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 15 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE