Din oras

Monumentul pe care Primaria a cheltuit 13.000 de lei, dezvelit maine

Bustul compozitorului Nicolae Bretan, pnetru soclul caruia Primaria a cheltuit aproape 13.000 de lei va fi dezvelit maine. Surprinzator de repede, avand in vedere ca a trecut doar o saptamana de la data limita de depunere a ofertelor pentru realizarea soclului.

In numai cateva zile municipalitatea a dat contractul prin achizitie directa, lucrarea e gata montata si va fi inaugurata maine. Atat de repede s-au petrecut lucrurile, incat functionarii nu au reusit sa actualizeze informatiile referitoare la aceasta achizitie pe site-ul institutiei.

Propunerea a venit din partea fiicei compozitorului, care a si suportat cheltuielile pentru bust. Soclul insa, a fost platit din bugetul orasului.

“Firma care a realizat soclul este SC Trahit Impex SRL, iar valoarea contractului este de 12.960 de lei”, au spus reprezentantii Primariei.

Societatea Trahit este din satul clujean Mera si se ocupa cu prelucrarea rocilor naturale.  La dezvelirea de maine “a marelui compozitor clujean Nicolae Bretan” vor fi prezenti primarul Emil Boc si sculptorul Ana Rus, cea care a realizat bustul. De asemenea, cu aceeasi ocazie se va prezenta si cartea fiicei compozitorului Judit Bretan Le Bovit, intitulata Uraganul.

Nicolae Bretan a fost un compozitor originar din Nasaud, a studiat la Conservatorul din Cluj si a fost directorul Operei Nationale. Interesant este ca atat in Opera Maghiara, cat si in Opera Nationala compozitorul are cate un bust, dezvelit in urma cu trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *