Din oras

Monica Costin nu are solutii pentru haosul de la Spitalul de Ortopedie din Cluj

Conducerea Spitalului Clini Judetean Cluj ridica din umeri si spune ca nu are solutii concrete pentru situatia de la Spitalul de Ortopedie din Cluj, acolo unde pacientii sunt nevoiti sa astepte foarte mult timp pentru a primi ingrijiri medicale. Acest lucru se intampla deoarece spitalul nu are serviciu de urgenta, dar cu toate acestea, toate cazurile grave din judet sunt directionate la camera de garda.

Situatia relatata ieri de Ziar de Cluj nu este necunoscuta conducerii Spitalului Clinic Judetean Cluj. In toamna anului trecut, asistentii care lucreaza in camera de garda a Spitalului de Ortopedie au transmis un memoriu, in care au aratat conditiile foarte grele in care sunt nevoiti sa munceasca.

Ei sunt nemultumiti de faptul ca lucreaza ca asistenti de urgenta, dar nu primesc si sporurile necesare, deoarece la Spitalul de Ortopedie nu exista, oficial, Serviciu de Urgenta. Apoi, ei arata ca lucreaza cate un asistent pe tura si nu mai fac fata cazurilor de urgenta.

Totusi, nemultumirile angajatilor au ramas fara ecou, iar conducerea Spitalui Clinic Judetean Cluj nu a gasit solutii reale.

“Asistentii care lucreaza in acea camera de garda sunt angajati pe Sectia Ortopedie I si Ortopedie II. Ei, intr-adevar, sunt angajati la patul pacientului, insa ca si nevoie si ca si loc de munca, sunt in camera de garda. Aceasta camera de garda practic ar trebui sa aiba statutul ca si la UPU, iar angajatii ar trebui sa beneficieze de acel spor de 75% pe care in mod corect ei si-l revendica”, recunoaste directorul de ingrijiri al Spitalului Clinic Judetean Cluj, Monica Costin.

Aceasta a mai aratat ca a cerut Ministerului Sanatatii sa integreze camera de urgenta de la Spitalul de Ortopedie Cluj la UPU, insa nu a fost acceptata aceasta solicitare.

“Am discutat sa vedem cum putem integra camera de garda de la Ortopedie in structura UPU. S-au facut demersuri nu numai anul acesta, ci si anul trecut, la domnul Raed Arafat, ca sa se poata simila aceasta camera pe structura UPU. Pana in acest moment nu am avut niciun accept din punct de vedere a asimilarii lor in structura UPU. Nu pot sa spun ca legea lui Arafat este proasta, doar ca aceasta lege poate ca ar trebui sa aiba niste amendamente, in senul ca daca exista sistem pavilionar – cum e si situatia noastra – poate ar trebui ca aceste camere de garda sa poata fi asimilate cu statut UPU. E doar o propunere”, a conchis Monica Costin.

Reamintim ca la Spitalul de Ortopedie din Cluj ajung toate cazurile ortopedice de urgenta din judet, deoarece UPU Cluj nu poate acoperi acest serviciu medical. Cu toate acestea, spitalul nu are, oficial, serviciu de urgenta, iar Legea Sanatatii nu permite infiintarea unui astfel de serviciu, in afara Unitatilor de Primire Urgente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *