Din oras

Monica Chiorean, invatatoarea care si-a agresat verbal elevii a scapat cu o sanctiune disciplinara. ISJ Cluj se spala pe maini

Consiliul de Administratie al Colegiului de Muzica Sigismund Toduta a sanctionat-o pe Monica Chiorean pentru comportamentul acesteia in fata elevilor cu reducerea salariului pe sase luni de zile. Inspectoratul Scolar Judetean dezaproba decizia Consiliului de Administratie al Colegiului, iar directorii unitatii de invatamant si-au prezentat demisia de onoare.

Inspectoratul Scolar Judetean arata ca datorita legislatiei in vigoare nu poate interveni in desfasurarea unei cercetari disciplinare la nivel intern si in ceea ce priveste hotararile de sanctionarea unui cadru didactic la nivelul unei institutii de invatamant. Sanctionarea unui cadru didactic poate fi  facuta doar de catre Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant angajatoare. Astfel pentru comportamentul inadecvat in fata elevilor profesoara Monica Chiorean a fost sanctionata disciplinar prin reducerea salariului pe o perioada de sase luni, insa reprezentantii ISJ Cluj spun ca pentru gravitatea faptelor, cadrul didactic ar fi trebuit exclus din invatamant. 

 “Conducerea ISJ Cluj regreta si dezaproba ferm decizia Consiliului de Administratie al Colegiului de Muzica ,,Sigismund Toduta” de a sanctiona cadrul didactic sus-numit cu reducerea salariului pe o perioadă de sase luni si nu cu excluderea acestuia din invatamant, avand in vedere gravitatea faptelor aduse in discutie. ISJ Cluj isi manifesta inca o data public increderea ca astfel de evenimente care implica un cadru didactic sunt cazuri izolate la nivelul judetului nostru si nu sunt in niciun caz reprezentative pentru calitatea corpului profesoral din judetul Cluj”, se arata intr-un comunicat remis de ISJ Cluj.

Invatatoarea, Monica Chiorean a socat tara intreaga cu limbajul suburban si atitudinea ostila pe care le avea fata de elevii unei clase I de la Liceul de Muzica “Sigismund Toduta”. Dascalita a fost inregistrata in timp ce il face “jumatate de creier” pe un copil de 7 ani. Inregistrarile au fost facute cu un reportofon plasat in ghiozdanul unei eleve ai carui parinti au observat ca  activitatea de la scoala a acesteia ii afecta viata sociala. In momentul declansarii scandalului si aparitia inregistrarilor in presa,  Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a intervenit in emisiunea Jocuri de Putere, moderata de catre Rares Bogdan, si a afirmat ca isi asuma demiterea invatoarei, prin ordin de ministru, pana la solutionarea anchetei declansate de ISJ. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *