Din oras

Momente emoționante la Zumbathonul caritabil dedicat copiilor dependenți de dializă. Lacrimi, energie pură și…o cerere în căsătorie

Peste 400 de iubitori ai dansului sportiv Zumba  au creat o atmosferă fantastică la Zumbathonul caritabil organizat acum câteva zile la International Ballroom pentru cei 100 de copii și tineri ce suferă de boală cronică de rinichi îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”.

Seara a avut de toate, momente de tristețe profundă, clipe de exuberanță, două ore și jumătate de mișcare și lacrimi de bucurie pe obrajii unei instructoare Zumba ce a fost cerută în căsătorie chiar pe scena evenimentului.

Showul organizat de cei 16 instructori de Zumba din Cluj-Napoca, alături de cei doi invitați speciali din Republica Dominicană, a debutat cu un minut de reculegere pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv din Capitală dar și pentru copii și tinerii Asociației„ Delia Grădinaru” ce s-au prăpădit prea devreme din cauza bolii cronice de care sufereau.

Ramona Dămăcuș, instructorul de Zumba din Cluj-Napoca este sufletul acestor evenimente caritabile și ne-a împărtășit cele mai importante momente din timpul celei de-a cincea ediții Zumbathon Caritabil We Are One „Luptăm pentru Viață”:

„A fost o seară magnifică, am plâns, am zâmbit mult, am dansat Zumba până la epuizare. Au fost câteva secvențe de excepție cu o încărcătură emoțională deosebită pe care nu le vom uita curând.
Primul moment a fost acela când ne-am amintit cu toții de tragedia de la clubul Colectiv și de copii Asociației „Delia Grădinaru”  care au plecat printre stele. Mai apoi a fost o cerere în căsătorie ce ne-a umplut de lacrimi pe toți.


Ioana Moisesc, colega noastră instructor de Zumba a primit un inel de logodnă de la prietenul ei,  chiar la începutul evenimentului. Reacția spontană de exuberanță a Ioanei a meritat tot efortul de organizare a acestei surprize.
Ne-am bucurat să îi avem în sală alături de noi câțiva copii care sunt dependenți de dializă. Aveau atâta lumină în priviri. Cosmin, un copil ce a văzut de atâtea ori moartea cu ochii a dansat pe scenă câteva secunde alături de invitații noștri de excepție, Abreu Hayrold și Laurencio Deivis din Republica Dominicană.
L-am văzut așa de fericit… Le mulțumesc din inimă colegilor mei instructori Zumba pentru că se mobilizează exemplar la aceste evenimente și am reușit în câțiva ani să devenim o comunitate pregătită să ajute”

În sală au dansat alături de iubitorii de Zumba mai mulți copii și tineri care suferă de diferite deficiențe ce sunt îngrijiți de Asociația Derzelas, asociație umanitară cunoscută în Cluj pentru organizarea constantă a atelierelor de creație adaptate copiilor cu deficiențe de vedere și auz.

Mihai Mocean, tânărul cu Sindrom Down din Cluj-Napoca celebru pentru ambiția de a promova examenul de Bacalaureat în ciuda problemelor de sănătate a fost printre invitații speciali ce au fost aplaudați la scenă deschisă de toți participanții la Zumbathon.

Unul dintre cele mai importante obiective ale Zumbathonului caritabil a fost acela de a strânge o parte din banii necesari pentru organizarea unei tabere între 28 decembrie și 4 ianuarie pentru 50 de copii și tineri dependenți de dializă la Hotelul Univers T din Cluj-Napoca.

„Le mulțumesc din tot sufletul iubitorilor de Zumba ce au făcut o atmosferă de zile mari în sala International Ballroom pe care doamna Simona Baciu de la Transylvania College are amabilitatea să ne-o ofere gratuit în fiecare an. Copiii și tinerii bolnavi de care mă îngrijesc au simțit din plin energia pozitivă și vibrația înaltă a inimii celor care au dansat pentru ei, au plătit biletul de 20 de lei și au făcut donații ca sfârșitul lor de an să fie plin de voie bună în tabăra mult așteptată „Lumina de Acasă” dedicată în acest an unei tinere ce s-a stins prea devreme, Livia Stanciu. Îi mulțumesc domnului Marius Merca pentru scenă și sonorizare, ne sare în ajutor de fiecare dată când îl solicităm. Îi mulțumesc Lucianei Vulea pentru fotografiile minunate realizate la acest eveniment, apreciez eforturile celor doi videografi, Artur Pataki și Roland Bota care sunt sigur, au surprins în imagini puternice emoția deosebită a acestui eveniment.. Artur a realizat anii trecuți clipuri video minunate care au promovat puternic cauza copiilor dependenți de dializă.
Apreciez contribuția foarte importantă a sponsorilor, îi mulțumesc domnului Daniel Metz de la EBS și celor de la FIT LIFE pentru că sunt alături de mine în dorința de a produce cât mai multe bucurii copiilor din Asociația „Delia Grădinaru”. S-au strâns aproximativ 7.600 de lei din vânzarea de bilete și din  donațiile de la fața locului.
Sponsorii au adus alții 7000 de lei, mai este mult până la bugetul de 35000 de lei al taberei dar este un bun început. Sunt sigur că vom reuși să strângem toți banii necesari pentru tabără și pentru cadourile mult așteptate de copii de care mă îngrijesc”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”.

Foto: Luciana Vulea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *