Din oras

Modernizarea spațiilor destinate comerțului de pe Canalul Morii, încă o promisiune neonorată

În centrul orașului, într-o zonă intens circulată și frecventată de clujeni, chiar în Piața Mihai Viteazul, haosul și dezordinea nu trezesc interesul autorităților. Contrar promisiunilor făcute în urmă cu un an, comercianții au fost alergați dintr-o parte într-alta, iar zona a rămas în delăsare. Și cam atât. 

Modernizarea întregii zone s-a lăsat așteptată, chiar dacă s-a scurs deja mai bine de un an de la promisiunile făcute de viceprimarul Dan Tarcea. 

Nici în 2019, zona Canalului Morii nu a reprezentat o prioritate pentru administrația Boc.

Zona Canalul Morii, unde străzile sunt împânzite de comercianți și tarabe improvizate, spațiul arată ca un imens bazar prea puțin amenajat:

Chit că Piața Mihai Viteazu a fost supusă unui proces de modernizare care a depășit orice termene prevăzute initial, zona Canalul Morii a rămas de izbeliște, aspect semnalat de clujeni încă de anul trecut. 

CITEȘTE ȘI:

Noi promisiuni pentru comerțul de trotuar din Piața Mihai Viteazu. Massive Attack, marca Dan Tarcea: “Va intra într-un proiect de modernizare și curățenie masivă”

Viceprimarul susținea că Primăria are în plan evacuarea comercianților de pe strada Argeș și mutarea acestora în Oser, astfel încât proiectele de modernizare sunt în derulare, totul este calculat și zona va fi transformată considerabil, în perioada următoare:

„Știu de situația de pe strada Argeș, Cuza Vodă, I.P. Voitești și toată zona limitrofă halei agroalimentare din Mihai Viteazu. Va intra în perioada următoare într-un proiect de modernizare și curățenie masivă. Am început cu Piața Mihai Viteazu, urmând ca pe viitor să ne aplecăm și asupra acestei zone. Pe strada Argeș suntem în proces de evacuare cu toți cei de acolo. Acolo unde este Canalul Morii. Acele magazine toate vrem să le desființăm, suntem în proces de evacuare, mai durează încă puțin, nu foarte mult. După ce reușim să îi evacuăm și să eliberăm spațiul din zona respectivă, vom putea trece și la amenajare. Pentru că într-adevăr nu face cinste orașului, într-o zonă intens circulată să avem asemenea acte de comerț. Pentru a putea vinde astfel de produse avem Oserul, unde este amenajat frumos și se pot desfășura acte de vânzare. Legat de curățenie și Poliția Locală, vom intensifica controalele în zonă, Clujul este un magnet pentru cerșetori. Legat de celelalte străzi vom avea un proiect de modernizare pentru că trebuie să avem cursivitate. Piața Mihai Viteazu e intens circulată de navetiști, e un nod de transfer pentru autobuze. Putem să mărim ritmul de curățenie”, a promis Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, în noiembrie 2018.

Nu e prima dată când împrejurimile Pieţei Mihai Viteazu au ajuns să poată fi comparate cu periferia.

Pănă se vor apleca reprezentanții municipalității, împreună cu Emil Boc și Dan Tarcea, asupra comerțului ambulant și a mizeriei din oraș, va mai curge multă apă pe Canalul Morii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *