Din oras

„Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”

În Clujul în care „calitatea vieții” este declarată public cu orice ocazie de către edilii orașului, cu toate că lipsește (nu cu desăvârșire, dar pentru cei mai mulți), locurile de joacă pentru copii din cartiere sunt, în cele mai multe cazuri, mai slabe calitativ decât locurile de joacă pentru căței.

Ziar de Cluj a semnalat foarte multe locuri de joacă situate în locuri periculoase (lângă calea ferată, lângă parcări aglomerate, în imediata apropiere a carosabilului ori a ghenelor de gunoi ș.a.), ori pe terenuri în pantă, pline de noroi sau de bălării. Alte locuri de joacă, plasate între blocuri, sunt mobilate auster, iar puținul mobilier e deteriorat, murdar sau pictat cu inscripții nerecomandate minorilor.

Clujenii semnalează acum municipalității ceea ce Ziar de Cluj remarcă de ani de zile: faptul că locurile de joacă pentru copii necesită o temeinică modernizare!

Depunerea proiectelor pentru procesul de bugetare participativă din acest an este în curs, iar clujenii au început ca, și prin această modalitate, să transmită Primăriei problemele cu care se confruntă în viața lor de zi cu zi, de cea mai bună calitate, bineînțeles!

Prin unul dintre proiectele depuse, un clujean solicită Primăriei nimic mai mult, nimic mai puțin decât: „Modernizare locuri de joacă”.

„- montare covor absorbant acolo unde este iarbă / lângă aparate și bănci (zone cu trafic intens);

– adăugare aparate noi acolo unde este spațiu fizic. Exemplu: panou escaladă, balansoar pe arcuri”, cere clujeanul, care explică:

„Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp.

S-a creat o discrepanță între aceste locuri de joacă și cele din Parcul Central, baza sportiva din Gheorgheni sau baza sportivă La Terenuri.”

Așadar, în Cluj-Napoca, la firul ierbii este prea multă iarbă, în loc de echipamente moderne de joacă. În orașul în care nu ducem lipsă de „cea mai bună calitate a vieții” lipsesc în cartiere, adică acolo unde viețuiesc clujenii, lucrurile elementare: locurile de parcare, trotuarele, locurile de joacă.