Din oras

„Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”

Scris de 243

În Clujul în care „calitatea vieții” este declarată public cu orice ocazie de către edilii orașului, cu toate că lipsește (nu cu desăvârșire, dar pentru cei mai mulți), locurile de joacă pentru copii din cartiere sunt, în cele mai multe cazuri, mai slabe calitativ decât locurile de joacă pentru căței.

Ziar de Cluj a semnalat foarte multe locuri de joacă situate în locuri periculoase (lângă calea ferată, lângă parcări aglomerate, în imediata apropiere a carosabilului ori a ghenelor de gunoi ș.a.), ori pe terenuri în pantă, pline de noroi sau de bălării. Alte locuri de joacă, plasate între blocuri, sunt mobilate auster, iar puținul mobilier e deteriorat, murdar sau pictat cu inscripții nerecomandate minorilor.

Clujenii semnalează acum municipalității ceea ce Ziar de Cluj remarcă de ani de zile: faptul că locurile de joacă pentru copii necesită o temeinică modernizare!

Depunerea proiectelor pentru procesul de bugetare participativă din acest an este în curs, iar clujenii au început ca, și prin această modalitate, să transmită Primăriei problemele cu care se confruntă în viața lor de zi cu zi, de cea mai bună calitate, bineînțeles!

Prin unul dintre proiectele depuse, un clujean solicită Primăriei nimic mai mult, nimic mai puțin decât: „Modernizare locuri de joacă”.

„- montare covor absorbant acolo unde este iarbă / lângă aparate și bănci (zone cu trafic intens);

– adăugare aparate noi acolo unde este spațiu fizic. Exemplu: panou escaladă, balansoar pe arcuri”, cere clujeanul, care explică:

„Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp.

S-a creat o discrepanță între aceste locuri de joacă și cele din Parcul Central, baza sportiva din Gheorgheni sau baza sportivă La Terenuri.”

Așadar, în Cluj-Napoca, la firul ierbii este prea multă iarbă, în loc de echipamente moderne de joacă. În orașul în care nu ducem lipsă de „cea mai bună calitate a vieții” lipsesc în cartiere, adică acolo unde viețuiesc clujenii, lucrurile elementare: locurile de parcare, trotuarele, locurile de joacă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 28 mins FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 2 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 2 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 4 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 6 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 6 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 7 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 8 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 8 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE