Din oras

"Moda" targovetilor clandestini din fata pietei a ajuns si in Oser

Dupa ce amaratii care vindeau pe fuga produse din gradina in fata Pietei Mihai Viteazul au intrat in legalitate cu ajutorul municipalitatii, au prins curaj si cei de la targul de vechituri de pe strada Bobalnei, astfel ca un sirul de cearceafuri de pe trotuarul din fata intrarii s-a alungit ca prin minune cu zeci de metri. 

Pe langa obisnuitele custi cu porumbei, curci, bibilici, iepuri si catelusi care se vand la intrarea in Oser de cand lumea, bunici cu sosete impletite si gospodari de pe strada care fac un banut in plus vanzant la poarta verdeturi din gradina, au inceput sa apara unii peste altii si comercianti cu marfuri care se vand si in interior. Ochelari, farduri, carti si reviste prafuite, sandale, lenjerie leopard, bijuterii sclipicioase, blugi, televizoare micute, geci de toate marimile, sepci, o vioara, pantaloni scurti si cate si mai cate se puteau cumpara sambata inca inainte de a intra in targ, chiar de pe strada Bobalnei.

„La ce sa mai intram inauntru, sa dam bani degeaba, mai bine e aici, nu ne are nimeni grija!”, spune o tanara cu o tigara in coltul gurii, care pare ca vinde articole din propria garderoba.

La poarta, coada la bilete, lume multa dornica de chilipiruri si plimbare prin soarele auriu ce aduce a toamna.

„Noi nu avem treaba cu cei care vand afara, sa vanda, e treaba politiei comunitare”, ii expedia unul dintre oamenii de la bilete pe cei curiosi de fenomen.

Targul n-a mers rau, clujenii s-au mobilizat si au facut vanzare, mai ales ca articolelelor de toamna inca nu le-a saltat pretul. Spatiu este berechet, mai ales in partea din spate.  La fel ca in cazul scandalului din Mihai Viteazul, unde concurenta facuta de vanzatorii de afara, recent sprijiniti de primarie cu mese in toata regula in fata pietei, parerile celor care platesc taxe ca sa poata vinde in interior sunt impartite.

„Niste prapaditi. Nu imi fac ei concurenta cu patrunjelul lor, sa ii lase in plata Domnului afara”, spune domnul Vasile, vanzator de articole casnice din Olanda.

Altii sunt foc si para.

„Cum adica? Sa vina sa ii ridice si sa ii amendeze. Noi venim aici cu noaptea in cap, sa prindem loc bun si platim la primarie taxa si ei stau, bine, mersi, ca domnii, sa cumpere lumea mai intai de la ei si dupa aia de la noi, fraierii”, se revolta o femeie care vinde haine la mese.

Tragul a tinut pana tarziu, dupa oara 14, atat in interiorul spatiului amenajat, cat si pe strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *