Eveniment

Mobilizare mare, captură mică! DIICOT anunță ridicarea a 3,5 kilograme de droguri, după descinderi la Cluj și Suceava

Scris de 627

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Suceava fac, marţi, 27 de percheziţii în judeţul Suceava şi în municipiul Cluj-Napoca, într-un dosar în care persoane din Rădăuţi sunt suspectate că vindeau droguri şi substanţe psihoactive unor consumatori, inclusiv minori. Marfa era achiziţionată din străinătate şi de la persoane din Cluj. În cadrul anchetei au fost făcute capturi de droguri şi substanţe psihoactive, în cantitate totală de circa 3,5 kilograme.

 • 27 de descinderi au avut loc în cele două județe

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, fac, marţi, 27 de percheziţii domiciliare, dintre care 25 în judeţul Suceava şi 2 în municipiul Cluj-Napoca, într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane de pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, au constituit un grup infracţional organizat specializat în traficul de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanţele consumatorilor, inclusiv minori, de pe raza municipiului şi a localităţilor limitrofe. Membrii grupului infracţional au achiziţionat substanţele, destinate vânzării, atât din străinătate, cât şi de la persoane din municipiului Cluj-Napoca”, a transmis DIICOT, într-un comunicat de presă.

Procurorii au precizat că, pe parcursul cercetărilor, au fost făcute mai multe capturi de droguri de risc şi mare risc, precum şi de noi substanţe psihoactive, în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme.

Conform sursei citate, membrii grupării au comercializat drogurile şi substanţele psihoactive cu sume cuprinse între 200 şi 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obţină din vânzarea de substanţe interzise.

Activitatea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca şi B.C.C.O. Iaşi, I.P.J. Suceava, I.P.J. Bistriţa Năsăud, I.P.J. Cluj şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 24 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE