De cartier

Mobilitatea pietonală nu se regăsește în cartierele Clujului: „O cărare de pământ ce îi poate descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai mersului pe jos sau cu bicicleta”

Scris de 148

Deși investițiile în mobilitatea pietonală trebuie să devină o prioritate și în cartierele Clujului, nu doar în zona de centru, în continuare mersul cu bicicleta ori împinsul căruciorului reprezintă o cursă plină de obstacole pe străzile din cartierele municipiului Cluj-Napoca. 

După cum semnalează Alexandra Oană, consilier USRPlus, strada Octavian Fodor este o stradă doar cu numele, întrucât aceasta este impracticabilă. 

„În Cluj-Napoca, împinsul căruciorului nu ar trebui să fie o cursă cu obstacole, iar mersul cu bicicleta un sport de performanță. 

Ce vedeți în imagine este strada Octavian Fodor. Este o stradă bine cunoscută pietonilor care vor să ajungă din zona Detunata în baza sportivă Gheorgheni sau familiilor din zona Sopor ce se îndreaptă spre Grădinița Dumbrăvioara, Liceul Blaga sau Parcul Detunata. 

Strada Octavian Fodor însă este o stradă doar cu numele. 

Deși leagă obiective importante și ar permite pietonilor să ocolească traficul rutier de pe str. Unirii, strada e de fapt o cărare de pământ ce îi poate descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai mersului pe jos sau cu bicicleta. 

La fiecare ploaie mai consistentă, aceasta se transformă într-o alee noroioasă, impracticabilă tocmai pentru pietonii care au cea mai mare nevoie de această rută, adică părinții cu cărucioare, copiii pe biciclete sau vârstnicii ce ies la plimbare în parc”, notează Alexandra Oană pe pagina sa de socializare.  

Consilierul USRPlus susține că va solicita ca lucrările de îmbunătățire a accesului pietonal în baza sportivă Gheorgheni să includă și amenajarea acestei alei. 

„Orașele în care nevoile pietonilor sunt respectate sunt mai curate și mai sănătoase, iar investițiile în mobilitatea pietonală trebuie să devină o prioritate și în cartierele Clujului”, adaugă Oană. 

Din păcate, nu este nici sigurul cartier, nici singura stradă unde pietonii nu-și au locul, iar ulițele sunt impracticabile.

CITEȘTE ȘIStradă din cartierul Mănăștur, uitată de administrația smart. Fără trotuar și iluminat public, rămasă neasfaltată: „Noaptea, lumea circulă cu lanternele de la telefon”

În aceeași situație se află și strada Hameiului din cartierul Mănăștur, dar și str Gh. Sion, unde după îndelungi amânări autoritățile au anunțat lucrări de modernizare. 

CITEȘTE ȘIDupă aproape un an de la aprobarea în Consiliul Local, o stradă din Cluj va vedea asfaltul: „Pe Gheorghe Sion avem autorizația semnată, vom începe și lucrările”ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 13 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 17 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 18 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 18 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 20 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 20 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 21 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 21 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 22 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 22 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE