De cartier

Mobilitatea pietonală nu se regăsește în cartierele Clujului: „O cărare de pământ ce îi poate descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai mersului pe jos sau cu bicicleta”

Deși investițiile în mobilitatea pietonală trebuie să devină o prioritate și în cartierele Clujului, nu doar în zona de centru, în continuare mersul cu bicicleta ori împinsul căruciorului reprezintă o cursă plină de obstacole pe străzile din cartierele municipiului Cluj-Napoca. 

După cum semnalează Alexandra Oană, consilier USRPlus, strada Octavian Fodor este o stradă doar cu numele, întrucât aceasta este impracticabilă. 

„În Cluj-Napoca, împinsul căruciorului nu ar trebui să fie o cursă cu obstacole, iar mersul cu bicicleta un sport de performanță. 

Ce vedeți în imagine este strada Octavian Fodor. Este o stradă bine cunoscută pietonilor care vor să ajungă din zona Detunata în baza sportivă Gheorgheni sau familiilor din zona Sopor ce se îndreaptă spre Grădinița Dumbrăvioara, Liceul Blaga sau Parcul Detunata. 

Strada Octavian Fodor însă este o stradă doar cu numele. 

Deși leagă obiective importante și ar permite pietonilor să ocolească traficul rutier de pe str. Unirii, strada e de fapt o cărare de pământ ce îi poate descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai mersului pe jos sau cu bicicleta. 

La fiecare ploaie mai consistentă, aceasta se transformă într-o alee noroioasă, impracticabilă tocmai pentru pietonii care au cea mai mare nevoie de această rută, adică părinții cu cărucioare, copiii pe biciclete sau vârstnicii ce ies la plimbare în parc”, notează Alexandra Oană pe pagina sa de socializare.  

Consilierul USRPlus susține că va solicita ca lucrările de îmbunătățire a accesului pietonal în baza sportivă Gheorgheni să includă și amenajarea acestei alei. 

„Orașele în care nevoile pietonilor sunt respectate sunt mai curate și mai sănătoase, iar investițiile în mobilitatea pietonală trebuie să devină o prioritate și în cartierele Clujului”, adaugă Oană. 

Din păcate, nu este nici sigurul cartier, nici singura stradă unde pietonii nu-și au locul, iar ulițele sunt impracticabile.

CITEȘTE ȘIStradă din cartierul Mănăștur, uitată de administrația smart. Fără trotuar și iluminat public, rămasă neasfaltată: „Noaptea, lumea circulă cu lanternele de la telefon”

În aceeași situație se află și strada Hameiului din cartierul Mănăștur, dar și str Gh. Sion, unde după îndelungi amânări autoritățile au anunțat lucrări de modernizare. 

CITEȘTE ȘIDupă aproape un an de la aprobarea în Consiliul Local, o stradă din Cluj va vedea asfaltul: „Pe Gheorghe Sion avem autorizația semnată, vom începe și lucrările”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *