Focus

Mitropolitul Clujului mesaj ecologic cu apă la pet

Mesajul emoționant al Mitropolitului Clujului  transmis cu prilejul slujbei de sfințire a apei de Bobotează, când a lansat un îndemn public pentru o preocupare consecventă și serioasă în privința ecologiei, a protecției mediului înconjurător a fost preluat fulgerător de toata presa clujeană și nu numai; aducându-se desigur, cu sârg și elan revoluționar laudele cuvenite unui mesaj atât de actual și poliltically correct, rostit la ceas de mare sărbătoare creștină.

„Mare a fost sărbătoarea Crăciunului, dar şi mai mare este sărbătoarea de Bobotează, pentru că atunci l-am văzut pe Domnul Iisus Hristos mititel, iar acum îl vedem bărbat desăvârşit, intrând în Iordan şi botezându-se de către Ioan.

Domnul Hristos, botezându-se în Iordan, provoacă o regenerare a Cosmosului, iar urmarea firească este că, noi, cei de astăzi, ar trebui să facem o educaţie ecologică mai serioasă, să avem grijă de această lume frumoasă pe care a creat-o Dumnezeu şi a regenerat-o Iisus Hristos la Bobotează. Să facem o educaţie ecologică, să avem grijă de toate, pentru că ele ne-au fost date de Dumnezeu”, a spus Andrei Andreicuţ.

Totul bine și frumos până la punctul în care o minimă reflecție asupra momentului, ne înfățisează înalta față bisericească rostind aceste înălțătoare îndemnuri în timp ce sfințea cele 20 000 de PET-uri cu apă. Ținând cont de faptul că poluarea cu PET-uri este una dintre cele mai frecvente metode de poluare a pământului se cuvine a fi pusă întrebarea: suntem ecologiști, ori nu suntem??? Sau rămâne valabilă vorba din străbuni, faceți ce zice popa, nu ce face popa?

Altfel, emoționant…?!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *