Sanatate

Miting masiv al sindicaliștilor din Sănătate, la București. Sute de persoane din Cluj vor participa

Angajații din Sănătate vor declanșa o grevă de avertisment în 7 mai, urmată de o grevă generală, în 11 mai. Până atunci, în 26 aprilie va avea loc, la București, un miting la care sunt așteptate peste 10.000 de persoane. Din Cluj, vor participa 200 de sindicaliști.

Cadrele medicale anunță că haosul din Sănătate este motivul declanșării acestor mișcări ample de protest.

“Aşteptăm la acest miting cel puţin 10.000 de angajaţi sănătate la acest miting, pentru că problemele sunt mari. (…) Este un haos în sănătate”, a spus Leonard Bărăscu, liderul Sanitas.

El a afirmat că în urma aplicării legii salarizării unitare unora dintre angajaţi le-au scăzut salariile cu sume cuprinse între 500 şi 1.100 de lei şi că “am ajuns să spunem că era mai bine dacă nu eram de acord cu creşterile salariale cu această lege, e haos total”.

Din Cluj, vor participa 200 de persoane, membri ai sindicatului Sanitas.

“Am adunat semnături pentru greva generală, care va avea loc în 11 mai. Vor merge 200 de sindicaliști la greva din 26 aprilie. Factorii decizionali nu și-au respectat deloc anumite angajamente pe care și le-au luat de soluționare a acestei nemulțumiri legată de regulamentul de sporuri, printre altele, ca să nu mai vorbim de Legea 153 a salarizării. Ei au încurcat lucrurile și mai tare decât erau înainte”, a declarat Ștefan Roman, lider sindicat Sanitas Cluj.

De aproximativ o săptămână, atât în Cluj cât și în alte orașe din țară au loc proteste spontane ale cadrelor medicale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *