Din oras

MITĂ PE SALUBRITATE: Firmele de salubritate încasează mai mulți bani din bugetul local ca să nu mărească facturile clujenilor

Scris de 343

Consilierii locali vor aproba, în ședința de joi, 4 august 2022, modificarea tarifelor de colectare a gunoiului menajer. Primăria crește subvenția de la bugetul local pentru a nu mări facturile clujenilor. De fapt, plata se face tot din banii clujenilor, în fond nu degeaba s-au mărit taxele și impozitele locale. Și, este, de fapt, O MITĂ electorală. 

Pprin proiectul de hotărâre “privind modificarea Anexei la Hotărârea nr. 393/2019 (aprobarea tarifelor distincte pentru activitatea de salubrizare menajeră pe raza municipiului Cluj-Napoca, urmare intrării în vigoare a O.U.G. nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și a O.U.G. nr. 196/2005 privind fondul pentru mediu, aprobată prin Legea nr. 31/2019), astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârile nr. 991/2019, nr. 640/2020 și nr. 458/2022, precum și modificarea și completarea art. V la Hotărârea nr. 640/2020, astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârea nr. 647/2021. Proiect din inițiativa primarului”, se mărește subvenția la colectarea gunoaielor menajere.

Asta după ce abia ce s-a mărit tariful de colectare și cel de depozitare să nu moară de foame Pandelică, pensionarul de lux de la RADP Cluj-Napoca care, în luna iunie îi șantaja pe operatori ținându-i la poarta rampei de la Pata Rât, ca ”să vină șeful șă vorbească cu șeful” despre mărirea taxei de depozitare.

Primăria dă mai mulți bani la firmele de gunoi ca să nu crească facturile clujenilor

În ședința CJ Cluj, din 27.07.2022, a fost aprobat tariful serviciului public de operare a CMID Cluj-Napoca. Astfel, s-a modificat tariful de depozitare a gunoiului menajer de la 168.91 lei/tonă fără TVA la 248,29 lei/tonă fără TVA, fapt care a dus o creștere a tarifului de tratare și depozitare de 30%. În urma acestei situații, firmele de salubrizare au cerut recalcularea tarifelor practicate de acestea. Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca crește subvenția acordată de la bugetul local pentru utilizatorii serviciului de salubrizare, după cum urmează:

 • 5.94 de lei/pers/lună pentru deșeurile sortate
 • 19.57 de lei/ms/lună deșeuri voluminoase

Subvenția se acordă până la data intrării în exploatare a stației de tratare mecanico-biologică construită în cadrul CMID.

Primăria dă mai mulți bani la firmele de gunoi ca să nu crească facturile clujenilor

 

Primăria dă mai mulți bani la firmele de gunoi ca să nu crească facturile clujenilorULTIMA ORĂ

 • Acum 7 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 21 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 4 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 5 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 19 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE