In vizor

Mircea Rus, de la împuternicit al IPJ Cluj la șef cu drepturi depline. Vezi primele declarații ale acestuia

După o perioadă îndelungată în care Poliția clujeană a avut șefi interimari, IPJ Cluj are un comandat titular pe post: fostul șef al Biroului de Investigații Criminale (BIC), Mircea Rus, a promovat examenul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Mircea Rus a mai avut o tentativă de obținere a funcției participând la concursul din 2017, însă nu a promovat examenul, obținând nota 3. 

Nu știu dacă folosesc cuvinte foarte mari, dar pentru mine promovarea acestui examen a însemnat încununarea unei cariere pe care mi-am dedicat-o acestei profesii. În ce măsură va fi un lucru bun sau rău pentru IPJ, rămâne ca timpul să decidă, dar eu cred că am suficientă experiență și cunosc suficient de bine lucrurile din inspectoratul acesta. Diferența dintre un împuternicit și un șef care a obținut un mandat pe acest post o reprezintă colaborările mai stabile. Probabil că va fi mai multă încredere în IPJ ca și stabilitate. În prezent, în executivul IPJ Cluj nu mai există împuterniciți. Astăzi mă întorc de la București, o să mă odihnesc și de mâine dimineață îmi reiau atribuțiile. Sunt foarte multe lucruri de făcut și în momentul acesta nu îmi permit să îmi iau un concediu. Ultimele luni au reprezentat o perioadă foarte satisfăcătoare, plină de provocări. IPJ Cluj a trecut cu brio peste UNTOLD, Electric Castle, proteste și  Referendum”,  declarat pentru Ziar de Cluj, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus. 

În urmă cu două săptămâni, comisarul Daniel Graur a promovat și el examenul pentru ocuparea funcției de adjunct al IPJ Cluj. 

De la pensionarea fostului comandant al IPJ Cluj, Tudor Grindeanu, în 2016, executivul IPJ Cluj a avut parte doar de persoane împuternicite de miniștrii MAI. Formațiunea completă din executivul IPJ, după promovarea concursurilor, este următoarea: Mircea Rus – șef IPJ Cluj, Daniel Graur și Constantin Ilea – adjuncți ai IPJ Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *