Sport

Mircea Cristescu, despre folosirea brandului “FC Universitatea”: “Ideea e de mult în oraşul nostru, dar numele echipei nu se va schimba”

Scris de 187

Echipa de fotbal Universitatea Cluj şi cea de baschet masculin U-Banca Transilvania, vor evolua, din 2017, sub brandul “FC Universitatea Cluj 1919”.

Acest lucru a fost anunţat de preşedintele echipei de fotbal, Radu Constantea, pentru numaiu.ro, însă lucrurile nu par a se schimba foarte mult în ce priveşte actualul club de baschet. Potrivit vicepreşedintelui Mircea Cristescu, numele echipei va rămâne U-Banca Transilvania, singura schimbare de grafică putând fi încadrarea în ghilimele a literei U.

“Această idee e de mult în oraşul nostru. Dacă vă uitaţi în Europa, orice club mai puternic are secţie de fotbal şi de baschet în mod obligatoriu. Vrem, nu vrem, indiferent de structura fiecăruia, reprezentăm, în mare parte, acelaşi simbol al oraşului şi fiecare are maniera proprie de a-şi pune amprenta pe secţia respectivă. Cred că va fi un lucru bun pentru oraşul nostru, iar pentru noi e o apartenenţă la ceva mai măreţ. Treaba noastră, însă, rămâne aceeaşi şi încercăm, cum facem de 27 de ani încoace, să aducem performanţă. Echipa de baschet va avea aceeaşi denumire, sub aceeaşi structură, iar fotbalul va avea aceeaşi denumire şi aceeaşi structură. Singurul lucru era dreptul de folosire a brandului ‘Universitatea 1919’, care e deţinut acum de primărie. Nu ştim dacă vom avea ghilimele în denumire, încă suntem la început şi nu am apucat să discutăm toate detaliile”, a spus oficialul echipei clujene de baschet, pentru CJSport.ro.

Mircea Cristescu a menţionat şi de brandul “CS Universitatea”, aflat în posesia clubului sportiv condus de Ovidiu Vasu, marcă sub care echipa de baschet masculin a mai evoluat în trecut, oficialul U-BT subliniind că formaţia lui Mihai Silvăşan va încerca să dea valoare brandului care înseamnă Universitatea Cluj.

Vicepreşedintele echipei de baschet a vorbit şi despre sezonul actual, cel mai bun din ultimii ani, inevitabil oboseala fiind principalul adversar al lui Dykes şi al colegilor săi.

“Important e să ne menţinem mentalitatea de învingători, să nu ne credem câştigători cum a fost la pauză la Galaţi. Avem chestii mai mult psihologice de reglat şi de focusare a băieţilor, pentru că sunt şi ei foarte obosiţi. Suntem noi obosiţi, care suntem colaterali de ei, dar asta este, asta ne-am ales şi mă bucur mult că momentan suntem unde suntem şi sper să ne menţinem acolo. Despre ultimul meci, cu Oradea, vreau să spun ‘Jos pălăria!’ pentru toţi cei care au fost alături de noi şi le mulţumim pentru asta. A fost o atmosferă foarte frumoasă şi cred că echipa le-a răspuns la fel suporterilor cum ne-au răspuns ei”, a mai declarat vicepreşedintele U-BT.

Clujenii vor încheia turul Ligii Naţionale vineri, la Bucureşti, acolo unde o vor întâlni pe Dinamo.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 9 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 21 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE